Sužeisti 122 žmonės, tarp jų – 21 nepilnametis. Daugiausia įvykiuose nukentėjo pėsčiųjų – 46 ir keleivių – 39, taip pat 36 vairuotojai ir 1 dviračio vairuotojas. Pirminiais duomenimis, neblaivūs vairuotojai dalyvavo 4 eismo įvykiuose: juose sužeisti 7 žmonės.

Palyginus šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, įvyko 56 eismo įvykiais daugiau, o žmonių žuvo 2 mažiau. Sužeista 68 eismo dalyviais daugiau nei praėjusiais metais.

Šiais metais (iki gruodžio 2 d.) Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 167 žmonės, t. y. 49 (arba 22,7 proc.) mažiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį.

Daugiausia žuvo vairuotojų – 61, ir pėsčiųjų – 57 (41 iš jų žuvo tamsiuoju paros metu). Tarp žuvusiųjų – 125 vyrai, taip pat 7 nepilnamečiai (4 pėstieji ir 3 keleiviai).

Kraupus automobilių susidūrimas Vilniuje

Sekmadienio vakarą, apie 16.50 val., Vilniuje, Žirmūnų ir Kareivių gatvių sankryžoje, susidūrė automobiliai „VW Golf“ ir „Honda CRX“. Dėl šios avarijos buvo labai apsunkintas eismas, jį reguliuoti teko policininkams.

Pirminiais duomenimis, moters vairuojamas „VW Golf“ važiavo iš Žirmūnų pusės, sankryžoje vairuotoja suko į kairę, į Antakalnį, ir nepraleido iš centro pusės Žirmūnų gatve tiesiai važiavusio „Honda“, kurį vairavo jaunas vyras.

„Honda“ rėžėsi į „VW Golf“ šoną, pastarasis automobilis per susidūrimą buvo nublokštas ant saugumo salelės ir nuvertė ten esantį šviesoforą. Dėl to išsijungė ir kiti šioje sankryžoje esantys šviesoforai. Po avarijos „VW Golf“ vairuotoja pasijuto blogai, jai buvo iškviesta greitoji pagalba.

Tragiška avarija nusinešė moters gyvybę

Antradienį ryte Širvintų rajone žuvo moteris. Bendruoju pagalbos telefonu pranešta, kad avarija įvyko važiuojant senuoju Maišiagalos keliu.

6.36 val. bendruoju pagalbos telefonu pranešta, kad Jauniūnų kaime, Širvintų rajone (važiuojant į Širvintų pusę), senajame Maišiagalos kelyje, susidūrė du automobiliai – „Volvo“ ir „Subaru“. Smūgis buvo stiprus.

„Subaru“ keleivė (gim. 1957 m.) buvo mirtinai sužalota. Po avarijos šio automobilio vairuotojas negalėjo išlipti, sumaitotas automobilis jį įkalino. Atvykę medikai moters gyvybės išgelbėti nebegalėjo.

Antradienį keliuose pasipylė daugybė avarijų

Antradienį visoje Lietuvoje buvo itin sudėtingos eismo sąlygos, tačiau panašu, kad sostinėje popietę vairuotojai tapo mažiau atsargūs. Vos per valandą policijai pranešta apie keturis eismo įvykius, nukentėjo mergina, moteris, paauglys, automobiliai ir stulpas.

Bendruoju pagalbos telefonu pranešta, kad 14.34 val. Ulonų gatvėje automobilis trenkėsi į stulpą ir jį nulaužė. Nurodyta, kad į avariją pateko mokomasis automobilis. Įvykio vietoje paaiškėjo, kad mokomuoju automobiliu važiavo vairavimo instruktorius. Jo vairuojamo „Hyundai“ nepastebėjo „Škoda Octavia“ automobilio vairuotojas ir bandė apsisukti.

Vengdamas susidūrimo su „Škoda“, vairavimo instruktorius pasuko vairą į šaligatvio pusę. Automobilis trenkėsi į apšvietimo stulpą bei jį išvertė. Tačiau susidūrimas su „Škoda“ galėjo baigtis kur kas liūdniau.

Vairavimo instruktorius pasidžiaugė, kad to neteko patirti mokiniui, nes važiavo vienas. 16.01 val. pranešta, kad Žirmūnų ir P. Lukšio gatvių sankryžoje automobiliu partrenkta pėsčiasis. Netrukus paaiškėjo, penkiolikmetis bėgo per sankryžą degant raudonam šviesoforo signalui. Dėl rankos sužalojimo jis išvežtas į ligoninę.

15.23 val. pranešta apie du eismo įvykius. Savanorių gatvėje susidūrė trys automobiliai. Pranešta, kad reikalinga medikų pagalba, mat sužalota 22 metų mergina. Patikslintais duomenimis, blaivi BMW vairuotoja (gim. 1994 m.) neįvertino eismo sąlygų ir atsitrenkė į autobusą. Merginą greitoji pagalba dėl veido traumos išvežė į Žalgirio ligoninę.

Į tuo pačiu metu prie Kareivių ir Žirmūnų gatvių sankryžos įvykusią avariją taip pat iškviesti medikai. Automobilis „Škoda“ partrenkė moterį, kuri per gatvę ėjo neleistinoje vietoje. Pėsčiajai po eismo įvykio nustatytas 1,45 prom. girtumas. Moteris nuvežta į gydymo įstaigą apžiūrai.

Neblaivi vairuotoja sužalojo savo vaikus

Trečiadienį, 15.30 val., gautas pranešimas, kad Kaune, Šilainių pl. ir Ugnės g. sankryžoje, automobilis atsitrenkė į medį ir apšvietimo stulpą.

Greitoji pagalba išsivežė 2 nepilnamečius. Automobilį vairavo neblaivi moteris (gimusi 1976 m.). Jai nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,91 prom. Pirminiais duomenimis, ji nepasirinko saugaus greičio, nesuvaldė vairuojamo automobilio, kliudė apšvietimo stulpą ir trenkėsi į medį.

Į gydymo įstaigą pristatyta ji ir du automobilyje buvę jos mažamečiai vaikai – 4 metų berniukas bei 1 metų mergaitė. Kiek vėliau policija patikslino, kad vienas mažametis apžiūrėtas vietoje, kitas su moterimi pristatytas į gydymo įstaigą. Pavojaus gyvybei nėra.

Mažametė po avarijos paguldyta į reanimaciją

Alytaus rajone su dukra važiavusi moteris įvažiavo į pagrindinį kelią ir susidūrė su kitu automobiliu. Po avarijos mergytė paguldyta į reanimaciją.

Lietuvos kelių policijos duomenimis, trečiadienį 16.24 val., Alytaus r., kelyje Alytus-Punios šilas, ties Žaunieriškių km., Bakšių gyvenvietėje, automobilis „Nissan Almera Tino“, vairuojamas 40-metės moters, važiuodamas pagrindiniu keliu, susidūrė su iš šalutinio į pagrindinį kelią išvažiavusiu automobiliu „Audi A6“, vairuojamu 55 m. vyro.

Įvykio metu buvo sužeista 8 metų automobilio „Nissan“ keleivė, mergaitė dėl daugybinių sužalojimų paguldyta į ligoninės reanimacijos skyrių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją