Britanijos draudikų asociacija pranešė, kad automobilių, turinčių automatinę stabdymo sistemą, savininkai gali tikėtis už draudimą mokėti mažiau.

Skirtingi gamintojai šią sistemą siūlo užsisakyti įvairiems modeliams – pradedant „Volvo S60” ir baigiant mažuoju „Volkswagen Up“. Technologija veikia automobilio priekyje sumontuotų radarų pagalba. Šie seka eismo situaciją priekyje ir užfiksavus artėjantį susidūrimą, sistema ima mažinti greitį. Jeigu nustatoma, kad susidūrimas neišvengiamas, automobilis automatiškai sustabdomas.

Draudikų geranoriškumą iš dalies nulėmė „Thatcham“ kompanijos paviešintas JAV atliktas tyrimas, kurio metu paaiškėjo, kad „Volvo“ automobilių su automatine stabdymo sistema savininkai į eismo įvykius patenka 25 proc. rečiau nei tie, kurių „Volvo“ neturi šios technologijos.

„Daugiau žmonių rinksis saugesnius automobilius, taip bus išsaugoma daugiau gyvybių, mažiau žmonių bus sužalojama ir, žinoma, mažiau darbo draudikams“, – kalbėdamas apie mažesnes draudimo įmokamas saugiems automobiliams sakė Britanijos draudikų asociacijos atstovas Jamesas Daltonas.