Bene tragiškiausia šio rudens avarija – 20-mečio jaunuolio skrydis į stotelę, kurioje stovėjo žmonės. Lietuvą papiktinęs įvykis vėliau kartojosi – BMW vairuotojams šis ruduo buvo itin nesėkmingas.

Per du rudens mėnesius, Lietuvos kelių policijos duomenimis, registruoti 158 eismo įvykiai. Jų metu žuvo 12 asmenų ir net 193 žmonės buvo sužaloti.

„Ar čia yra dideli skaičiai? Manyčiau taip. 12 žuvusių... Netgi ir vienas žuvusysis artimiems žmonėms yra didelis skaičius“, – DELFI sakė Vilniaus kelių patrulių vadas Žydrūnas Adomaitis.

Įžūlūs vairuotojai visą rudenį stebino pažeidimais bei nesibaigiančiais eismo įvykiais. Tai uoliai fiksavo ir DELFI skaitytojai. Kelių eismo taisyklių pažeidimai dažnai vyko sostinės centre. Skubantys vairuotojai neišvengdavo susidūrimų, nepraleisdavo per perėją einančių pėsčiųjų. Eismo įvykiai vyko dėl įvairių priežasčių.

„Atstumo būtent nesilaikymas, tai kai vairuotojas važiuodamas paskui kitą transporto priemonę liaudiškai tariant atsitrenkia kitam į galą ir žinoma žioplumas, kaip visą laiką. Kažko nepastebėjo, kažkur skubėjo, tikėjosi, kad prašoks“, – dažniausias avarijų priežastis vardija pareigūnas.

Ž. Adomaitis vairuotojams pataria netinginiauti ir prieš išvažiuojant iš kiemo švariai nuvalyti automobilio langus, o kelyje neprarasti budrumo mat besiartinanti žiema ir rytais vis spaudžiantis stipresnis šaltukas sunkina eismo sąlygas.

„Aš manyčiau, kad vairuotojas turėtų neprarasti budrumo, nepatingėti iš ryto nusivalyti savo apsnigtus, apšalusius langus, ne vien tik priekinį langą, per kurį žiūri, bet ir šoninius langus. Na ir žinoma atsargiau elgtis žinant tai, kad žiemą būna ir slidu“, – teigia pareigūnas.

Taip pat primygtinai prašoma vairuotojų įvertinti automobilio greitį, atsargiai stabdyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)