Praėjusiais metais tokiu metu avaringumas buvo mažesnis

Daugiausia įvykiuose nukentėjo vairuotojų – 37 ir keleivių – 28, taip pat 19 pėsčiųjų ir 3 dviračių vairuotojai. Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 7 įvykiuose: juose 1 žmogus žuvo, 8 sužeisti.

Per savaitę šalies keliuose užfiksuoti 4 345 Kelių eismo taisyklių pažeidimai. Policijos pareigūnai sulaikė 460 neblaivių vairuotojų, tarp kurių – 236 neblaivūs dviračių vairuotojai ir 7 vadeliotojai.

Palyginus šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko 9 eismo įvykiais daugiau, žmonių žuvo 3 mažiau, sužeista 22 daugiau.

Apvirtęs autobusas prispaudė žmones

Ketvirtadienį, 13.15 val., Bendrajame pagalbos centre bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas, kad Raseinių rajonas, kelyje Raseiniai-Ariogala, už Norgėlų kaimo, apvirto autobusas, gali būti prispaustų žmonių.

Policijos pareigūnai patikslino, kad, jų žiniomis, iš šalutinio kelio išvažiavo lengvasis automobilis „Ford Focus“, kuris trenkėsi į autobusą „Isuzu“, važiavusį maršrutu Raseiniai-Vilnius. Lengvąjį automobilį vairavo moteris (gim. 1960 m.), ji išvežta į ligoninę. Sužeistas ir autobuso vairuotojas. Jį taip pat išsigabeno medikai.

Įvykio vietoje dirbo 2 pareigūnų ekipažai, ugniagesiai gelbėtojai ir medikai. Iš pradžių buvo manoma, kad yra prispaustų žmonių, tačiau informacija nepasitvirtino – prispaustų nėra. Autobusas vyko maršrutu Raseiniai–Vilnius. Po avarijos buvo uždarytas eismas ir kreipiamas maršrutu per Norgėlų kaimą.

Autobuso vairuotojas, 5 autobuso keleiviai ir lengvojo automobilio vairuotoja buvo nuvežti į Raseinių ligoninės priėmimo skyrių, viena mergina, gimusi 1996 m., į ligoninę išvyko pravažiuojančiu automobiliu.

Marijampolėje senjoras partrenkė motociklininką

Trečiadienio pavakarę po darbų namo skubantys kauniečiai, važiavę A. Juozapavičiaus prospektu, strigo ilgose, kelis kilometrus siekiančiose transporto spūstyse. To priežastis – troleibuso ir krovininio mikroautobuso avarija, užtvėrusi dalį gatvės.

Pirminiais duomenimis, apie 16 val. moters vairuojamas prekybai skirtas mikroautobusas neprasilenkė su viešojo transporto stotelėje stovinčiu troleibusu. Pastarojo vairuotojas teigia, kad vairuotoja galbūt nejautė didesnio automobilio gabaritų ir kliudė troleibusą.

Mikroautobuso vairuotoja išvežta į Kauno klinikas, ji patyrė nemažą stresą, po medikų apžiūros turėjo paaiškėti, ar vairuotoja nieko nesusižeidė. Avarijos metu visiškai suniokota mikroautobuso krovininė dalis. Atvykę vairuotojos kolegos gelbėjo sudaužytame mikroautobuse likusius mėsos produktus. Troleibuso apgadinimai – minimalūs.

Pirmadienį Marijampolės gyventojai tapo skaudžios avarijos liudininkais. Susidūrė motociklas ir automobilis. Po smūgio motociklininkas atsidūrė tarp automobilio ratų.

Marijampolės policijos pareigūnai DELFI sakė, kad kelios minutės iki 20-tos valandos jiems buvo pranešta, kad įvyko eismo įvykis. Pirminiais duomenimis, susidūrė „Hyundai“ ir motociklas. Per avariją sužalotas motociklo vairuotojas. Jį medikai išvežė į ligoninę. Avariją jaunimo gatvėje matę liudininkai sako, kad motociklo vairuotojas dėl įvykio nekaltas.

Laimei, po smūgio prie „Hyundai“ ratų atsidūrusio motociklininko nepervažiavo. Pirminiais policijos pareigūnų duomenimis, automobilį vairavęs 83 m. senjoras, sukdamas į kairę, nepastebėjo tiesiai pagrindiniu keliu važiavusio motociklo „Kawasaki“, vairuojamo 37 m. vyro, ir su juo susidūrė. Laimei, po medikų apžiūros motociklininko patirti sumušimai nėra pavojingi gyvybei. Jis išleistas gydytis į namus.

Avariją sukėlęs girtas vairuotojas pražudė draugą

Kelyje Kaunas-Zarasai-Daugpilis sekmadienį įvyko tragiška avarija, per kurią žuvo jaunas vyras. Po avarijos paaiškėjo, kad avarijos kaltininku įvardijamas vyras girtas.

Policijos pareigūnai praneša, kad rugsėjo 18 d. apie 21 val. Ukmergės r., Laibiškių k., automobilis „VW Passat“, vairuojamas neblaivaus (2,84 prom. alkoholio) vyro (g. 1986 m.), nepasirinkus saugaus greičio, nevaldomas išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su automobiliais „Audi A6“, vairuojamu jaunuolio (g. 1995 m.), ir „VW Golf“ jaunuolio (g. 1991 m.).

Po avarijos paaiškėjo, kad girtas vairuotojas neturi vairuotojo pažymėjimo. Eismo įvykio metu žuvo automobilio „VW Passat“ keleivis (g. 1981 m.). Per avariją sužalota kartu važiavusi mergina (g. 1991 m.), kuri dėl dešinės kojos lūžio pristatyta į ligoninę.

Nesuprato, kodėl vos nepražudė pareigūnės

Penktadienio vakarą, apie 19 val., tarp Vilniaus ir Elektrėnų patruliai sustabdė automobilį dėl greičio viršijimo. Policijos automobilis stovėjo kelkraštyje su įjungtais švyturėliais, kai moteris, besirikiuodama iš antros ir pirmą juostą, užkabino pareigūnų automobilį, nubraukė šoną ir nulaužė veidrodėlį.

Jauna vairuotoja prisipažino, kad matė ir pareigūnų automobilį, ir švyturėlius, tačiau taip ir nesuprato, kaip susidūrė su policijos automobiliu, rašoma Lietuvos policijos „Facebook“ paskyroje. Iki nelaimės teskyrė žingsnis - tuo metu lauke prie sustabdyto automobilio buvo priėjusi pareigūnė.

Šiais metais (iki rugsėjo 23 d.) mūsų šalyje eismo įvykiuose, pirminiais duomenimis, žuvo 121 žmogus, t. y. 29 (arba 19,3 proc.) mažiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį. Tarp žuvusiųjų – 92 vyrai. Daugiausia žuvo vairuotojų – 48 ir pėsčiųjų – 35.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)