Vietoj to buvo nutarta nupiešti 3D perėjas, kurios vairuotojus turėtų priversti pristabdyti.

Ar sumažintumėte greitį, jei važiuotumėte tiesiai į perėją, kuri atrodo iškilusi virš kelio? Indijos transporto ministras Nitin Gadkari tikisi, kad milijonai žmonių būtent taip ir padarys priešais save išvydę 3D perėjas, rašo boredpanda.com.

Tikimasi, kad tokia priemonė prisidės prie saugumo didinimo keliuose ir taps alternatyva greičio mažinimo priemonėms.

„Šiuo metu bandome 3D piešinius panaudoti kaip virtualią greičio mažinimo priemonę, kad išvengtume nereikalingų greičio apribojimo priemonių“, – neseniai savo „Twiter“ paskyroje paskelbė N. Gadkari.

Tokia idėja gimė po to, kai buvo nuspręsta visose Indijos magistralėse pašalinti greičio mažinimo kalnelius. Toks sprendimas priimtas supratus, kad greičio kalneliai kelia pavojų vairuotojams važiuojantiems dideliu greičiu magistralėse. Tikimasi, kad 3D perėjos bus saugesnė alternatyva siekiant sumažinti eismo įvykių skaičių Indijoje. Iki šiol Indijoje keliuose žūsta daugiausiai žmonių pasaulyje.

Anksčiau šį mėnesį N. Gadkari paskelbė, kad 2014 metais dėl duobių keliuose ir greičio mažinimo kalnelių įvykusiose avarijose žuvo 6672 žmonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)