Per savaitę - 6 neblaivūs vairuotojai

Visi pėstieji į įvykius pateko ir žuvo tamsiuoju paros metu. Sužeista 100 žmonių, tarp jų – 9 nepilnamečiai. Daugiausia įvykiuose nukentėjo pėsčiųjų – 41, taip pat 29 keleiviai, 28 vairuotojai ir 2 dviračių vairuotojai. Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 6 eismo įvykiuose: sužeisti 8 žmonės. Palyginti šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko 13 eismo įvykių daugiau, žmonių žuvo 1 daugiau, sužeista 11 daugiau.

Šiais metais (iki lapkričio 4 d.) mūsų šalyje eismo įvykiuose žuvo 154 žmonės, t. y. 32 (arba 17,2 proc.) mažiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį.

Tarp žuvusiųjų – 118 vyrų. Daugiausia žuvo vairuotojų – 58 ir pėsčiųjų – 51 (36 iš jų žuvo tamsiuoju paros metu).

Savaitgalis nelaimių nepašykštėjo pėstiesiems

Spalio 28 d. apie 18.16 val. Kaune, Žeimenos ir Kalniečių gatvių sankryžoje, neblaivi (0,62 prom.) moteris (gim. 1973 m.), vairuodama automobilį „Renault“, pėsčiųjų perėjoje partrenkė merginą (gim. 1990 m.).

Sužalota pėsčioji išvežta į Kauno klinikas.

Penktadienį Panevėžio apskrityje partrenkti du pėstieji, vienas iš jų žuvo, kitam sulaužyti kaulai, jis gydomas reanimacijos skyriuje.

Spalio 28 d., 13.10 val., Panevėžyje, Klaipėdos g., automobilis „Opel Zafira“, vairuojamas blaivaus vyro, gimusio 1950 m., nereguliuojamoje sankryžoje nepraleido pėsčiųjų perėja ėjusio panevėžiečio, gimusio 1951 m., ir jį partrenkė. Pėsčiajam Respublikinėje Panevėžio ligoninėje nustatyta kairės pusės šonkaulių (nuo 4 iki 11) lūžimai. Vyras paguldytas gydymui į reanimacijos skyrių. Tą pačią dieną, apie 18.20 val., Biržų r., ties Kirdonių kaimu, kelio Biržai-Raubonys 10-ame kilometre, į važiuojamąją kelio dalį staiga išėjo pėsčiasis, gimęs 1967 m., kuris nedėvėjo šviesą atspindinčių elementų bei vilkėjo tamsius rūbus. Jį partrenkė automobilis „Volvo V50“, kurį vairavo blaivus vyras, gimęs 1985 m. Pėsčiasis dėl patirtų sužalojimų mirė vietoje.

Girtas vairuotojas spruko po balkonu

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį, apie 1.30 val., Vilniuje, Ulonų g., susidūrė BMW ir „VW Golf“. Pastarojo vairuotojas girtas.

Automobiliu BMW važiavo blaivi kompanija - vairuotoja ir trys keleiviai. Pasak vairuotojos, užsidegus šviesoforo rodyklei, leidžiančiai sukti į kairę, ji pradėjo posūkį ir pamatė dideliu greičiu atlekiantį „VW Golf“, po akimirkos automobiliai susidūrė. Abu automobiliai labai smarkiai sudaužyti, „VW Golf“ po susidūrimo dar trenkėsi į šviesoforą. „VW Golf“ važiavo du jaunuoliai. Vairuotojas (gim. 1994 m.), palikęs automobilyje ramentus, spruko iš įvykio vietos - kadangi viena koja sugipsuota, jis nustraksėjo ant vienos kojos. Sprukdamas kažkodėl nusirengė striukę ir numetė ją ant žemės. Keleivis liko avarijos vietoje. Jis pasakojo, kad su bičiuliu linksminosi klube „Malibu“. Į įvykio vietą skubiai atvažiavę patruliai ėmė ieškoti bėglio - ant vienos kojos toli nušokinėti jis negalėjo. Surado jį čia pat esančioje Apkasų g. pasislėpusį po balkonu.

„VW Golf“ vairuotojui nustatytas vidutinis girtumas - 1,70 prom. Jis žurnalistams grasino teismais ir tvirtino labai gerai žinantis savo teises. Vienam iš BMW keleivių per avariją sumušta koja, todėl buvo iškviesta greitoji pagalba. Medikai pagalbą suteikė vietoje, į ligoninę vežti neprireikė. Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Vilniuje vyko Kelių policijos reidas. Jo metu J. Jasinskio g., prie Liubarto tilto, įkliuvo du neblaivūs vairuotojai. BMW vairuotojas „įpūtė“ 0,47 prom. O „Audi A8“ vairavęs vyras buvo itin sočiai atsigėręs, jam nustatytas sunkus girtumas - 2,63 prom. Šitas irgi nenorėjo viešumo - keikdamasis bandė stumdyti fotografus.

Nepastebėtas dviratininkas

Spalio 30 d., apie 18.35 val., Telšių r., kelio Telšiai-Žarėnai-Varniai, 5-ajame kilometre, blaivus vairuotojas (gimęs 1992 m., gyv. Telšiuose), vairuodamas automobilį „BMW 730“, partrenkė ta pačia kryptimi važiuojamosios kelio dalies pakraščiu dviratį variusį vyrą (gimęs 1970 m., gyv. Telšių r., Ryškėų k.).

Policijos pareigūnai informuoja, kad nuo patirtų sužalojimų dviratininkas žuvo eismo įvykio vietoje. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Neramios buvo ir Vėlinės

Pirmadienį Molėtuose automobilio „BMW X5“ vairuotojas partrenkė pėsčiąjį, kuris tą pačią dieną ligoninėje mirė.

Spalio 31 d.. pirmadienį apie 16.55 val. Molėtuose, Vilniaus g., automobilis „BMW X5“, vairuojamas vairuotojo (g. 1997 m.), partrenkė pėsčiųjų perėja ėjusį pėsčiąjį (g. 1947 m.), kuris dėl galvos sužalojimo paguldytas į Vilniaus ligoninę. Tą pačią dieną vyriškis ligoninėje mirė.

Antradienio popietę Klaipėdos gatvėje esančio prekybos centro „Maxima“ automobilių aikštelėje vairuotoja, nesuvaldžiusi „Peugeot 406“, rėžėsi į pastato sieną.

Laimė, moteris per nesėkmingą manevrą sužalojimų išvengė. Pasisekė ir kad tuo metu šaligatvis prie prekybos centro pastato buvo tuščias. Vairuotoja įsirėžė į sieną kaip tik toje vietoje, kur įsikūrusi gyvūnų prekių parduotuvė „Kika“. Tuo metu darbo vietoje buvusi parduotuvės vedėja Sonata „Sekundei“ pasakojo su bendradarbėmis išgirdusi lyg sprogimo garsą ir pamačiusi didžiulį dulkių kamuolį, patalpoje pradėjo žybčioti šviesos. „Labai išsigandome, – prisipažino moteris. – Staiga nuo lentynų pradėjo kristi prekės, viskas byrėti.“ „Dabar sienoje skylė. Prieš kelias dienas planavome pertvarką – prie tos sienos norėjome perkelti gyvūnus ir akvariumus. Gerai, kad nespėjome to padaryti. Būtų didžiulė nelaimė: išsipylęs vanduo, o nuo laidų kilęs gaisras. Aš jau nebekalbu apie žuvis ir gyvūnus. Dabar jau ramiau, visi sveiki. Pasiskaičiuosime nuostolius, ir viskas bus gerai. Svarbiausia, kad parduotuvėje tuo metu nebuvo žmonių“, – pridūrė pašnekovė.

Atvykę policijos pareigūnai padėjo „Peugeot 406“ vairuotojai užpildyti eismo įvykio deklaraciją. Šoko ištikta moteris kalbėti apie nelaimę nenorėjo. „Įvažiavau į sieną“, – trumpai atsakė ji.

Kartu su vairuotoja buvęs vaikinas komentuoti įvykį taip pat atsisakė. „Svarbiausia, kad niekas nenukentėjo“, – neslėpė palengvėjimo.

Lapkričio 1 d., apie 14.51 val., Žuvėdrų g., Vilniuje, „Mazda 626“ vairuotojas (gimęs 1994 m.), neturėdamas teisės vairuoti, kelio vingyje nesuvaldė automobilio, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį.

Vairuotojas ir 19-metis keleivis gydomi Vilniaus ligoninėje - abiem lūžo stuburas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją