Netoli Kauno išsidėstė „Motogymkhana“ punktas. Tai vienas bus vienas iš „Mototurizmo ralio“ punktų, kuriame planuojama pasirodys iš visos Lietuvos motociklininkai.

„Motogymkhana“ atsirado Japonijoje 1970-aisiais metais. Šiuo metu šie važiavimai populiarūs JAV, Didžiojoje Britanijoje ir Olandijoje.

„Motogymkhana“ - tai tarsi dailusis motociklų vairavimas, kur dalyviai varžosi greitajame manevravime. Važiavimas vyksta pažymėta trasa nedidelėje asfaltuotoje teritorijoje. Laimi tas, kurio trasos įveikimo laikas trumpiausias. Ši motociklizmo atšaka ypatinga tuo, kad skirtingai nei visos kitos, pasižymi saugumu, t.y. ištobulina motociklų vairavimo įgūdžius ir tuo pačiu ženkliai padidina saugumą keliuose.

Motogymkhana perpratę motociklų vairuotojai išmoksta to, kas yra svarbu, siekiant užkirsti kelią nelaimingiems eismo įvykiams keliuose:

-Teisingai ir laiku stabdyti
-Efektyviai ir saugiai akseleruoti
-Puikiai įvertinti sukibimą
-Teisingai balansuoti ir judėti ant motociklo
-Numatyti ir planuoti trajektoriją
-Jausti ir žinoti motociklo savybes, gebėjimus ir ribas
-Nenumatytų trukdžių atveju meistriškus motociklo vairuoti, maksimaliai greitai ir teisingai reaguoti į staigius ir nenumatytus trukdžius kelyje.

Lietuvos kelių policijos tarnyba praneša, kad šiais metais šalyje eismo įvykiuose dalyvavo 153 motociklo vairuotojai, žuvo 9 motociklu važiavę asmenys (8 vairuotojai ir 1 keleivė), sužeista 125 motociklais važiavę žmonės.

Dėl neblaivių motociklo vairuotojų kaltės įvyko 6 eismo įvykiai, juose sužeisti 8 žmonės. Pagrindinės skaudžių eismo įvykių, dalyvaujant motociklams priežastys - nuvažiavimai nuo kelio, susidūrimai, apvirtimas, Kelių eismo taisyklių reikalavimų nesilaikymas: lenkimo taisyklių pažeidimas, saugaus greičio nepasirinkimas, saugaus atstumo nesilaikymas, taip pat transporto priemonės vairavimas esant neblaiviam ir neturit teisės vairuoti. Dažniausiai eismo įvykiai įvyksta dėl nepakankamų vairavimo įgūdžių, neobjektyviai vertinamų gebėjimų vairuoti motociklą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)