Renginio „Saugaus eismo diena tavo mokykloje“ metu daugiau nei 100 moksleivių žadėjo, jog bus saugūs kelyje, rašė idėjas bei prašymus vairuotojams, o taip pat buvo kviečiami dalyvauti saugaus eismo konkurse. 

Moksleivius pasveikinęs vidaus reikalų ministras Artūras Melianas paragino juos aktyviai siūlyti savo idėjas, kurios padėtų užtikrinti eismo saugumą. „Kiekvienas visuomenės narys yra kelių eismo dalyvis - vairuojantis, važiuojantis, einantis - ir nuo kiekvieno iš mūsų veiksmų priklauso saugaus eismo būklė šalyje. Ne tik nuo veiksmų, bet ir nuo idėjų. Turbūt visi sutiksime, kad kuo atsakingiau išmoksime kiekvienas elgtis kelyje, tuo saugesnė bus mūsų visuomenė“, - sakė ministras A. Melianas.

Renginio metu gimnazistai buvo supažindinti su moksleivių saugaus eismo konkursu „Mano idėja – mūsų saugumui kelyje“. „Regitros“ generalinis direktorius atkreipė dėmesį, kad jaunimo idėjos, kaip eismą padaryti saugesniu, yra labai laukiamos. „Šį konkursą organizuojame, kad išgirstume ir tų eismo dalyvių, kurie dar tik ruošiasi tapti vairuotojais, mintis ir pasiūlymus“, – sakė „Regitros“ vadovas Dalius Prevelis.

Renginio metu veikė saugaus eismo konkurso informacinis stendas, buvo transliuojamos saugų eismą propaguojančios socialinės reklamos, lapelius su savo pastebėjimais ir prašymais šia tema moksleiviai prisegė specialioje idėjų lentoje. Ministras A. Melianas ir „Regitros“ vadovas D. Prevelis paragino moksleivius pasižadėti elgtis saugiai kelyje ir kartu su jais paliko simbolišką patvirtinimą – delno antspaudą drobėje.

Konkurse „Mano idėja – mūsų saugumui kelyje“ gali dalyvauti 8-12 klasių moksleiviai, kurie kviečiami siūlyti savo idėjas saugaus eismo tema ir pateikti jas originalia forma – nuotraukų, piešinių, video, audio ar kt. Informaciją apie konkursą „Mano idėja mūsų saugumui kelyje“ galima rasti interneto svetainėje www.regitra.lt ir socialinio tinklo Facebook profilyje „Idėja veža“. Moksleivių idėjos ir jų aprašymai laukiami iki šių metų birželio 11 d. el. paštu idejaveza@gmail.com.