Prieigos bus įrengtos pagal Susisiekimo ministerijos kartu su Kelių direkcija įgyvendinamą projektą „Elektromobilių įkrovimo prieigų įrengimas valstybinės reikšmės keliuose“. Dešimties elektromobilių įkrovimo stotelių įrengimas kainuos apie 600 tūkstančių eurų. Projektui įgyvendinti bus panaudotos Europos Sąjungos lėšos.

„Kelių direkcija 2014 metais kelyje A1 (Vievyje ir prie Elektrėnų) įrengė dvi didelės galios įkrovimo prieigas. Tai buvo bandomasis projektas, kurio metu norėta sukaupti patirtį naujų technologijų srityje ir geriau suprasti vartotojų poreikius. Be to, siekta įrodyti, kad elektromobilis – tai ne tik miestui skirta transporto priemonė. Bandomasis projektas pasiteisino – kiekvieną dieną įkrovimo prieigomis pasinaudoja bent 4 elektromobilių vairuotojai“, – sakė LAKD direktoriaus pavaduotojas Dainius Miškinis.

Planuojama valstybinės reikšmės keliuose ir toliau plėtoti elektromobilių infrastruktūrą. Šiuo metu didžiausias dėmesys skiriamas įgyvendinti susisiekimo ministro patvirtintas Viešosios elektromobilių įkrovimo infrastruktūros plėtros rekomendacijas ir šalia kelių Vilnius–Kaunas–Klaipėda ir „Via Baltica“ įrengti ne mažiau kaip 17 viešųjų elektromobilių didelės galios įkrovimo prieigų.

Tikimasi dar šiais metais pradėti viešųjų pirkimų procedūras dėl 7 prieigų įrengimo kelyje „Via Baltica“, o iki 2022 m. sukurti ir išplėtoti elektromobilių įkrovimo infrastruktūrą visuose magistraliniuose keliuose. Planuojama, kad 2022 metais bus sukurtas 28 įkrovimo prieigų tinklas.
Preliminariais duomenimis, Lietuvos gyventojai šiuo metu turi apie 200 elektromobilių, mūsų šalyje jau veikia 15 elektromobilių įkrovimo stotelių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)