Maža to, A. Tumėnas iki šiol laisvai naudojosi vairuotojo pažymėjimu, kurį jis policijai privalėjo grąžinti dar prieš trejus metus – po didžiulės avarijos jis teisės vairuoti neteko ketveriems metams.

Tokias aplinkybes antradienį konstatavo Vilniaus miesto apylinkės teismas – už tai, kad A. Tumėnas vairavo automobilį, kai teisė vairuoti transporto priemones yra atimta, teisėja Nijolė Žimkienė pažeidėjui skyrė 540 eurų baudą.

Skirdamas administracinę nuobaudą teismas atsižvelgė ne tik į tai, kad A. Tumėnas gailisi dėl padaryto pažeidimo (tai – lengvinanti aplinkybė) bei į pažeidimo pobūdį – sąmoningai pažeisti Kelių eismo taisyklių (KET) reikalavimai, pažeidimo padarymo metu asmuo naudojosi vairuotojo pažymėjimu, kuris turėjo būti pateiktas policijos įstaigai jau 2013 m.

Teismas taip pat atkreipė dėmesį, kad A. Tumėnas, kuris net nesiteikė atvykti į bylos nagrinėjimą, yra baustas administracinėmis nuobaudomis.

Bylos duomenimis buvo nustatyta, kad A. Tumėnas prie automobilio BMW X6 vairo sėdo lapkričio 23 d. Jo vairuojamą automobilį apie 21.30 val. Vilniuje, Olimpiečių g. sustabdė policijos pareigūnai.

Tą vakarą patruliavę pareigūnai savo tarnybiniuose pranešimuose nurodė, kad BMW X6 vairuotojas jiems sukėlė įtarimą tik dėl to, jog pamatęs pareigūnus „staiga nukreipė žvilgsnį į šalį“.

„Sustabdžius automobilį patikrinimui paaiškėjo, kad jį vairuoja A. Tumėnas – patikrinus per duomenų bazę, paaiškėjo, jog vairuotojui yra atimta teisė vairuoti transporto priemones, tačiau jis negrąžinęs vairuotojo pažymėjimo policijai, – aiškino pareigūnai. – Patikrinimo metu A. Tumėnas pateikė vairuotojo pažymėjimą, kuris turėtų būti atimtas. Dėl šio pažeidimo jis buvo nušalintas nuo vairavimo, taip pat buvo paimtas negaliojantis pažymėjimas.“

A. Tumėnas išgarsėjo dėl avarijos, nutikusios dar 2012 m. balandžio 28 d., kai apie 18.05 val. Vilniuje, Geležinio Vilko g. važiuodamas sostinės centro link, neatsižvelgė į kelyje iškilusias kliūtis ir esant grėsmei nesulėtino savo vairuojamo automobilio „Mercedes Benz“, kuris rėžėsi į šalikelėje stovėjusį policijos automobilį, o šis nuo smūgio trenkėsi į kitą policijos pareigūnų sustabdytą mašiną.

Eismo įvykio metu buvo sužaloti trys policijos pareigūnai ir du civiliai žmonės.

Šioje byloje apklausti liudytojai teigė, kad A. Tumėno vairuojamas automobilis skriejo labai dideliu greičiu – kai kurie jų įvardijo, jog net 150 km/val.

Buvo įtariama, kad A. Tumėnas eismo įvykio metu buvo neblaivus, nors tai nepavyko nustatyti jokiais medicininiais dokumentais – po kraupios avarijos vairuotojas pasišalino. Vis dėlto dalis avariją mačiusių žmonių teisme tvirtino, jog A. Tumėnas buvo neblaivus.

Tai ne pirmoji A. Tumėno avarija – dar prieš 11 metų pareigūnai nutraukė ikiteisminį tyrimą, kurio metu žuvo jo draugas. Tada konstatuota, kad A. Tumėnas padarė neatsargų nusikaltimą – eismo įvykio metu buvo blaivus, o jis su nukentėjusiaisiais susitaikė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (374)