Sužeisti 107 žmonės, tarp jų – 28 nepilnamečiai. Daugiausia įvykiuose nukentėjo vairuotojų – 40 ir keleivių – 36, pėsčiųjų – 22 ir 9 dviračių vairuotojai. Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 3 įvykiuose: juose sužeisti 3 žmonės.

Per savaitę 346 neblaivūs vairuotojai

Palyginti šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko 21 eismo įvykiu daugiau, žmonių žuvo 4 daugiau, sužeista 28 daugiau. Šiais
metais (iki spalio 7 d.) mūsų šalyje eismo įvykiuose, pirminiais duomenimis, žuvo 135 žmonės, t. y. 25 (arba 15,6 proc.) mažiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį.

Daugiausia žuvo vairuotojų – 53 ir pėsčiųjų – 41. Tarp žuvusiųjų – 103 vyrai. Per savaitę (rugsėjo 30–spalio 6 d.) policijos pareigūnai išaiškino 3 400 Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Tarp pažeidėjų – 346 neblaivūs vairuotojai, iš jų – 159 neblaivūs dviračių vairuotojai ir 2 vadeliotojai. Nustatytas 141 pėsčiųjų padarytas pažeidimas.

Automobilių susidūrime nukentėjo pėsčiasis

Savaitė prasidėjo skaičiuojant nelaimingus atsitikimus. Sekmadienio pavakarę, 17.46 val., Vilniaus policija gavo pranešimą apie avariją Liepkalnio g., sankryžoje su Stadiono g.

Pirminiais duomenimis, „Volvo“ vairuotojas sustojo norėdamas pasukti į kairę, o BMW vairuotojas jį lenkė, išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir ten partrenkė per gatvę ėjusį maždaug 55 metų vyrą. Pėsčiasis sunkiai sužalotas, vairuotojai nenukentėjo.

Vilniuje pirmadienio vakarą automobilį „Toyota“ vairavęs vyras sukėlė masinę avariją. Medikai į ligoninę išvežė tris suaugusius žmones iš skirtingų automobilių ir „Toyota“ automobilyje važiavusį vaiką.

Bendruoju pagalbos telefonu pranešta, kad apie 20-tą valandą vakaro netoli „Ozo“ prekybos centro, Geležinio Vilko gatvėje, įvyko masinė avarija. Pirminėmis policijos pareigūnų žiniomis, avariją sukėlė automobilį „Toyota“ vairavęs vyras. Jis važiavo su dvejų metų vaiku. Automobilis trenkėsi į priešais stovėjusį „Volvo“. Smūgio neišvengė dar du priešais buvę automobiliai. Tiesa, jie nebuvo stipriai apgadinti.

Per avariją nukentėjo „Toyota“ vairuotojas, jis išvežtas į ligoninę. Medikai į Santariškių vaikų ligoninę išvežė ir „Toyota“ automobilyje važiavusį vaiką. Pirminėmis žiniomis, vaikas išvežtas apžiūrai.
Po avarijos į ligoninę išvežti ir „Volvo“ važiavę žmonės - vyras ir moteris. Priešais „Volvo“ buvę automobiliai apgadinti ne taip stipriai, tad užpildžius eismo įvykio dokumentus, jų vairuotojai išvažiavo. „Toyota“ ir „Volvo“ teko iš įvykio vietos patraukti autovežiais. Policijos pareigūnai aiškinasi tikslias eismo įvykio aplinkybes.

Vilniuje masinės avarijos

Tačiau nelaimės savaitės pradžioje nesibaigė. Antradienį visuomenę sukrėtė vairuotojo mirtis. Spalio 4 d. apie 19 val. 50 min. Pasvalio r., kelyje Šiauliai – Pakruojis - Pasvalys, automobilis „VW Passat“, vairuojamas vyro (g. 1961 m.) išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su automobiliu „Ford Tranzit“, vairuojamu vyro (g. 1964 m.).

Policijos pareigūnai pranešta, kad eismo įvykio metu žuvo automobilio „VW Passat“ vairuotojas. Automobilio „Ford Tranzit“ vairuotojas dėl kaulų lūžių paguldytas į Pasvalio ligoninę, kartu važiavęs keleivis nenukentėjo.

Trečiadienio popietę, 14.59 val., Vilniaus spec. tarnyboms pranešta apie masinę avariją Kareivių g. Čia susidūrė keturi lengvieji automobiliai.

Įvykio vietoje dirbo policija, greitoji pagalba ir ugniagesiai. Netrukus atskubėjus pagalbai paaiškėjo, kad prispaustų žmonių nebuvo, ugniagesių pagalbos neprireikė. Du automobiliai apgadinti nestipriai, o štai „Opel Astra“ ir „Peugeot“ gerokai apdaužyti. Vienas jų užlėkė ant šaligatvio. Visgi, sužalojimų žmonės neišvengė. Pirminiais duomenimis, 2 moterys sužeistos, jos nuvežtos į ligoninę.

Trečiadienį sostinėje tai jau antra masinė avarija. Apie 14.15 val., Vilniuje, Geležinio Vilko g., ant tilto prie Edukologijos universiteto, susidūrė keturi automobiliai, susidarė didžiulė spūstis. Pirminiais pareigūnų duomenimis, per šią avariją sužalojimų žmonės išvengė.

Trečiadienį gautas pranešimas ir dėl dar vienos avarijos. Bendruoju pagalbos telefonu pranešta, kad trečiadienį Vilniuje į avariją patekęs žmogus prarado sąmonę.

Pranešta, kad avarija įvyko 15.32 val. Ukmergės gatvėje ties 248 pastatu. Gatvėje susidūrė maršrutu „Biržai-Vilnius“ važiavęs bendrovės TOKS autobusas ir mikroautobusas. Pirminiais duomenimis, nukentėjo maždaug 40 metų moteris, ji buvo netekusi sąmonės.

Pedagogė išvartė stulpus

O savaitės pabaigoje gyventojus nustebino pedagogės neatsakingumas.

„Tai – labai skaudi pamoka, kurią išmokau visam gyvenimui. Labai apgailestauju ir atsiprašau visų, kam pridariau nemalonumų“, – kalbėjo mokytoja, kurios vairuojamas „Nissan“ markės automobilis trečiadienio vakarą kliudė žibintą vienoje Alytaus sankryžoje ir trenkėsi į šviesoforą kitoje.

Nustatyta, kad avarijų kaltininkė buvo neblaivi. Iškart po įvykio pasigirdo spėjimų, kad moteris prie vairo sėdo atšventusi profesinę šventę – Tarptautinę mokytojų dieną. Tačiau ji tikino, kad tądien jos nuotaika buvo anaiptol ne šventinė. „Iš ryto į darbą ėjau pakilios nuotaikos – juk Mokytojo diena. Bet greitai ją sugadino įžūliai nusiteikę keli paaugliai, kurie tiesiog terorizavo ir pamokų, ir pertraukų metu. Jaučiau didžiulę įtampą, o reikėjo valdytis ir ramiai dirbti savo darbą“, - pasakojo jau daugiau kaip dešimt metų mokytoja dirbanti alytiškė.

Švęsti tądien jau nenorėjusi moteris po darbo užsuko pas vaikystės draugę. „Norėjosi išsikalbėti“, – sakė mokytoja.

Ji tikino, kad nebuvo išgėrusi tiek, jog jaustųsi negalinti vairuoti. Todėl vakare sėdo prie vairo ir išvažiavo, bet sėkmingai savo kelionės tikslo nepasiekė.

„Neturiu problemų dėl alkoholio, bet tądien patirta įtampa, matyt, padarė savo“, – kalbėjo pedagogė, labai išgyvenanti dėl savo poelgio ir galimų jo pasekmių.

Įstaigos, kurioje ji dirba, direktorė buvo nustebinta tokio mokytojos elgesio – ji sakė niekada anksčiau nemačiusi mokytojos išgėrusios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)