Jau antrą kartą organizuojamos akcijos metu dalyviai Kauno mieste ieškojo pateiktuose žemėlapiuose pažymėtų nelaimingų įvykių vietų ir tose vietose statė pagamintus „namukus“.

Pasak organizatorių, ši akcija – ne tik simbolinė pilietiška jaunimo iniciatyva. Tai skaudus realybės parodymas, kai kalbama apie buvusius nelaimingus įvykius, kad jų būtų išvengta ateityje.

Iniciatyvos pavadinimu „Tušti namai“ pasakoma, kad kiekvienas nelaimingas eismo įvykis, kurio metu žuvo žmogus, jo buvusiuose namuose palieka slegiančią tuštumą. Dėl šios priežasties akcijos simboliu buvo pasirinktas „namukas“.

Namukai stikliniai, o viduje dega žvakė, atspindinti patį žmogų – šviesos ir šilumos nešėją. Ant „namuko“ stogo savanoriai pateikė trumpą skaudaus įvykio aprašymą. Tokiu būdu stengiamasi parodyti, kad kiekvienas namukas yra konkretų asmenį menantis simbolis.

Pasak organizatorių, situacija keliuose gerėja. Tai atspindi ir statistika. Pirmosios akcijos metu, 2014 metais visame Kauno mieste bei rajone buvo pastatyta 77 namukai. Tiek žmonių žuvo keliuose per 5 metus nuo 2009. Per tokį patį laikotarpį nuo 2011 iki 2016 metų šis skaičius sumažėjo iki 52.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)