Balandį Vilniuje pradėjus frezuoti duobes, vairuotojai skundžiasi, kad jos kai kada nesutvarkomos beveik savaitę. Teisės aktai nereglamentuoja termino, kuris kelininkus per tam tikrą laikotarpį įpareigotų asfaltu padengti išmuštas duobes. Nepaisant to, Vilniaus miesto mero visuomeninis patarėjas Stasys Brundza sako, kad išmuštos duobės turėtų būti užtaisomos tą pačią dieną.

Sostinės gatves frezuoti pradėta balandžio mėnesio viduryje. Vilniaus miesto savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus vyriausiosios specialistės Ingos Simanonytės teigimu, nuo tada jau užlopyta maždaug 6235 m² duobių.

Tvarkyti gatves planuojama baigti iki liepos mėnesio pabaigos. Rugpjūtį turėtų prasidėti ištisiniai asfaltavimo darbai.

I. Simanonytė atskleidė, kad savivaldybė jiems atlikti iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos tikisi sulaukti 1 800 000 mln. Lt, gatvių priežiūrai planuoja gauti 6 500 000 mln. Lt.

Pati savivaldybės taryba gatvių dangos remontui atseikėjo vos pusę milijono litų.

,,Vykdant bendrus projektus kartu su gyventojais ar įmonėmis pagal dalinio finansavimo programą, kuriai savivaldybė skiria ne daugiau kaip 50 proc. lėšų, iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos planuojama gauti 1 360 000 mln. Lt.“, – teigia I. Simanonytė.

Anot jos, kelininkai naktimis dažniausiai taiso tas gatves, kuriose eismas yra intensyviausias. Jei tose gatvėse remonto darbai vyktų dieną, susidarytų didelės automobilių spūstys.

I. Simanonytė atskleidė, kad šiemet bus atnaujinami per dvejus metus susidėvėję eismo juostų ženklinimo elementai. Pėsčiųjų perėjos atjaunės rugpjūčio mėnesį – prieš naujųjų mokslo metų pradžią. Šiems darbams iš Kelių priežiūros ir plėtros programos ketinama skirti 1 400 tūkst. Lt.

Vilniaus miesto savivaldybės mero visuomeninis patarėjas S. Brundza teigia manantis, kad kelininkų išfrezuotos duobės turėtų būti užtaisytos tą pačią dieną. Jo nuomone, savivaldybės administracija, su rangovais pasirašydama sutartį, turėtų griežčiau apibrėžti duobių užtaisymo terminą.

Sostinės gatvių ženklinimas S. Brundzos netenkina: ,,Anksčiau gegužės pirmą viskas būdavo išdažyta. Vilniuje žymėjimas daugelyje vietų yra nusitrynęs – visiškai jo nesimato. Jeigu bus perdažyta birželio ar liepos mėnesį, lapkritį pasnigs ir vėl nieko nesimatys. Reikia nustatyti terminą, kad viskas būtų atnaujinama ankstyvą pavasarį. Eismo saugumui tai turi didelės įtakos.“

Anot Vilniaus miesto savivaldybės tarybos opozicinės ,,tvarkiečių“ frakcijos nario Gedimino Rudžionio, jei išfrezuotos duobės greit neišasfaltuojamos, didelė tikimybė, kad gali nukentėti transporto priemonė.

Tarybos nario teigimu, nukentėjusiems žalą turėtų atlyginti Vilniaus miesto duobes lopanti UAB ,,Grinda“: ,,Kol ,,Grindai“ nebus nuostolinga, ji gali taip elgtis. Jeigu vairuotojas įvažiuos į duobę ir sugadins savo automobilį, pagal įstatymą jis turi teisę kreiptis dėl žalos atlyginimo. Žalą turi atlyginti tie, kas tvarko gatves. Tada būtų smūgis per kišenę šitai įmonei. Kaip tarybos narys ir kaip vartotojas padėtį vertinu neigiamai. Padėtis nėra gera, ją reikia keisti. Pažeidžiami gyventojų interesai.“