Kovo 26-osios vėlų vakarą Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Pasvalio rajono policijos komisariato patruliai Pasvalio rajono kelyje pastebėjo einančią ir automobilius stabdančią moterį. Ji nesegėjo atšvaitų, ir pareigūnai nedelsdami sustojo. Eismo dalyvė aiškino, kad gyvena Panevėžyje, viešėjo pas draugę, kad bandė pakeleivinga mašina pasiekti namus. Patruliai Kelių eismo taisyklių reikalavimo pėstiesiems pažeidėjai surašė protokolą ir, norėdami apsaugoti gyvybę, pavežė ją iki kelio, stabdė automobilius, kad į Panevėžį vykstančiu automobiliu būtų saugiai pasiekti namai. Kol pareigūnai tuo rūpinosi, dėl surašyto protokolo supykusi panevėžietė, pastebėjusi tarnybinio automobilio salone segtuvą, jį pačiupo ir užsikišo už palto.

Moteris sėkmingai pasiekė namus. Kai kitą dieną sulaukė pareigūnų skambučio ir klausimo, ar nepaėmė segtuvo, pamelavo. Atvertusi segtuvą ir pamačiusi, kad jame protokolai, juos sudegino, o segtuvą pasiliko. Melas greitai išaiškėjo.

Dėl neapgalvoto moters poelgio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 302 straipsnio 1 dalį („Antspaudo, spaudo ar dokumento pagrobimas arba pagrobtojo panaudojimas“), numatančią, kad tas, kas pagrobė ar neturėdamas teisėto pagrindo įgijo, laikė, gabeno, siuntė, panaudojo ar realizavo fizinio ar juridinio asmens antspaudą, spaudą, dokumentą ar griežtos atskaitomybės blanką, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Pasvalio rajono policijos komisariato patrulių veiksmai bus vertinami tarnybinio patikrinimo metu.