Be reikalo sakoma, kad planšetinių kompiuterių populiarumo pikas praėjo. Šie įrenginiai tebegaminami ir tebeparduodami. Protingai išsirinkę atitinkamą planšetę, galėsite, naudodamiesi patogiu įrenginiu, žvalgytis po mėgstamas svetaines ir tikrinti elektroninį paštą, klausytis muzikos, gėrėtis vaizdo įrašais, leisti laisvalaikį žaisdami įdomų žaidimą. ASUS ZenPad 10– tai tas įrenginys, į kurį verta atkreipti dėmesį!


Planšetės dizainas atitinka ASUS Zen stilių. Nors korpusas pagamintas iš plastiko (su būdingais odos raštais), įrenginys atrodo solidžiai. Metalinis ekrano kontūrą juosiantis apvadas suteikia planšetei elegancijos. Aplink ekraną – platus laukas, kad įtaisą būtų patogu laikyti rankose. Siūlomas ASUS ZenPad 10 yra trijų spalvų – baltos, juodos ir rusvai gelsvos.

Įrenginys su 10,1 colio IPS skystųjų kristalų (LCD) displėjumi (1280x800 taškų raiška) atitinka įrenginio kainą, jis turi platų apžvalgos kampą – iki 178°. Ekranas padengtas apsauginiu sluoksniu Corning Gorilla Glass. Planšetėje įdiegta vaizdo apdorojimo technologija ASUS Tru2Life, tokia, kokia yra brangiuose namų kino salėse. Sistema prižiūri, kad į ekraną būtų perduodamas kuo kokybiškesnis, idealiai kontrastingas ir puikiai detalizuotas vaizdas. Ši technologija leis jums pamatyti net smulkiausias detales. Displėjus automatiškai reguliuoja ryškumą, todėl vaizdas matomas net skaisčiai šviečiant saulei. Savo ruožtu ASUS Bluelight Filter sistema pasirūpins, kad tamsiu paros metu displėjaus ryškumas būtų sumažintas.

ASUS TruVividо technologija užtikrina optinį ekrano skaidrumą (daugiau kaip 94 %) ir gerina vaizdo kokybę.

ASUS inžinieriai pasirūpino, kad įrenginio garsas būtų labai kokybiškas. Planšetės priekinėje pusėje įrengti galingi ir kokybiški garsiakalbiai. ZenPad 10 – tai pirmoji pasaulyje planšetė, kurioje panaudota DTS-HD Premium Sound technologija. Tai leidžia išgauti erdvinį kokybišką skambėjimą, klausantis muzikos per ausines.

Planšetės priekinėje pusėje rasime 2 mln. taškų raišką turinčią kamerą, kurią galima naudoti vaizdo pokalbiams. Be to, įrenginys turi 5 mln. taškų raiškos kamerą, įrengtą galinėje planšetės pusėje. Ja pasinaudodami, galėsite labai kokybiškai fotografuoti ir filmuoti. Įrenginyje yra keturių branduolių procesorius Intel Atom, kuris apdoroja naujausius vaizdo žaidimus.

ASUS ZenPad 10 esantį 8, 16 arba 32 GB diską galima padidinti 64 GB panaudojant atminties kortelę micro SD. Gamintojas garantuoja, kad su visiškai įkrautu akumuliatoriumi įrenginys veiks 8 valandas. Planšetėje veikia Android 5.0 (Lollipop) operacinė sistema su ASUS ZenUI grafine sąsaja, kuri yra malonios išvaizdos, yra patogi naudoti ir interaktyvi. Taip pat galimas ypatingas režimas vaikams – tėvai gali apriboti vaikų prieigą prie interneto ir žaidimų, taip pat pritaikyti įrenginį savo reikmėms.

Kiekvienam ZenPad 10 pirkėjui be papildomo mokesčio dvejiems metams suteikiama 100 GB apimties prieiga prie GoogleDrive failams laikyti.

Ypač naudinga bus ASUS Audio Dock, į kurią įeina patogi klaviatūra, Bluetooth garsiakalbis – vienu metu galima keistis duomenimis su 8 įrenginiais, taip pat akumuliatorius –muzikos klausytis galima 12 valandų. Taigi, darbas su planšete bus produktyvus ir malonus.

Dar vienas naudingas aksesuaras – tai Z Stylus rašiklis, kuris bus nepakeičiamas, jeigu norėsite ką nors užrašyti arba nupiešti ekrane. Plonas rašiklis (antgalis – 1,2 mm) leidžia be pertraukos dirbti iki 150 valandų.

Šiuolaikines technologijas atitinkanti kokybė nebūtinai turi būti brangi. Ir ASUS ZenPad 10 planšetė – to pavyzdys.