Įsibėgėjęs Europos futbolo čempionatas nepalieka abejingų: prekybos tinklas rungtynių stebėjimui siūlo ne pirkti, o iš parduotuvių nemokamai pasiskolinti televizorius. Ši „Elektromarkt“ kartu su prekės ženklu LG siūloma galimybė pasirodė itin populiari – besiskolinančiųjų televizorius skaičius auga proporcingai kaistančioms čempionato aistroms. Pirmojo etapo – grupių rungtynių – laikotarpiu futbolo sirgaliai į namus išsigabeno daugiau nei 50 pasiskolintų televizorių. Beveik pusė visos rungtynių stebėjimui skirtos technikos prekybos tinklas sirgaliams paskolino prieš Ispanijos ir Kroatijos rinktinių mačą.

„Šį pasiūlymą futbolo aistruoliams vertinome kaip vieną iš mūsų akcijų, kuriomis savo pirkėjus skatiname geriau pažinti ir savarankiškai išmėginti naujų technologijų privalumus. Vis dėlto norinčių pasiskolinti televizorius skaičius pranoko mūsų lūkesčius. Lietuvos futbolo sirgaliai parodė, kas Europos futbolo čempionato rungtynių žiūrėjimas – jiems vienas svarbiausių šių metų sporto įvykių, o vertingam sporto reginiui naudojamos technologijos neturi atsilikti nei savo verte, nei techninėmis galimybėmis“, – kalbėjo prekybos tinklo „Elektromarkt“ komercijos direktorius Vitalijus Tarasevič.

Pasak V. Tarasevič, Ispanijos ir Kroatijos rinktinių rungtynių išvakarėse buvo akivaizdu, kad šios čempionato grupių varžybos sulaukė didžiausio susidomėjimo. „Birželio 20–21 dienomis paskolinome daugiausia – beveik 45 proc. visų nuo akcijos bei futbolo čempionato pradžios paskolintų televizorių. Aktyviausiai šia galimybe pasinaudojo Vilniaus ir Marijampolės futbolo mėgėjai“, – sakė prekybos tinklo „Elektromarkt“ komercijos direktorius.

V. Tarasevič teigimu, visose tinklo parduotuvėse Lietuvoje futbolo aistruoliams yra skolinami LG televizorių 55–84 colių (140 cm–213,4 cm) įstrižainėmis. Vienintelė tokios galimybės sąlyga yra turėti ir parduotuvei sumokėti televizoriaus vertės užstatą.

„Dauguma mano draugų apskritai atsisako televizoriaus. Šiais laikais jį daugeliu atvejų pakeičia kompiuteris, kurį galima nešiotis ir naudoti bet kurioje pasaulio vietoje. Jau pusmetis, kai nuomojuosi butą su dviem draugais ir didelio poreikio turėti televizorių nė vienas iš mūsų iki šiol nejautėme. Vis dėlto „Euro 2016“ rungtynės mums buvo tikrai svarbios. Susimetėme užstatui ir pasinaudojome netikėta galimybe, nebereikėjo eiti į barą. Manau, tikrai gerai buvo kartu pasirgti, pasimėgauti, kaip islandai atsilaikė prieš portugalus, Velsas eliminavo Rusijos komandą ar kitais karštais čempionato momentais“, – sakė tarptautinės ekonomikos magistrantūroje studijuojantis vilnietis Dominykas Mikliškis.

Prekybos tinklo „Elektromarkt“ duomenimis, populiariausi tarp skolinamų televizorių buvo 60–65 colių įstrižainės Ultra HD 4K raiškos televizoriai. Jų ekranai yra šiek tiek didesni nei 2015 metais perkamiausių televizorių ekranai. Pernai dauguma tinklo pirkėjų norėjo žiūrėti televizijos programas 40–42 colių (102–107 cm) įstrižainės colių įstrižainės ekranuose.

Futbolo rungtynių stebėjimui pasiskolinti televizorių iki pat čempionato pabaigos galima visose prekybos tinklo „Elektromarkt“ parduotuvėse. Sumokėjus užstatą, pasiskolintą televizorių reikės grąžinti į parduotuvę po finalinių varžybų arba, jei ši prekė atitiks pasiskolinusių žmonių lūkesčius, pasilikti jį sau.