Gausus būrys anykštiečių moterų susirinko jaukioje, medžių apsuptoje Anykščių rajono savivaldybės bibliotekos salėje. Moteris subūrė renginys, kurio tikslas skatinti moteris tobulėti, suteikiant tam žinių ir priemonių. Vienas svarbių šio projekto tikslų yra puoselėti bendruomeniškumą bei ryžtą nepamiršti savo asmeninių poreikių ir skirti laiko tik sau.

Į Anykščius atvykusi psichologijos lektorė Svetlana Volujevič kvietė moteris atrasti laiko sau ir suprasti, kodėl tai yra svarbu. Ji kvietė moteris pamąstyti, kam jos skiria savo laiką: miegui, darbui, šeimai, namams? Deja, moterys savo asmeninius poreikius dažniausia atideda į šalį, neranda jiems laiko, nuolat suranda priežasčių atidėlioti, nelaiko prioritetu savo norų ar tiesiog poilsio. Toks elgesys, pasak lektorės, gali pasireikšti tokiomis emocinėmis būsenomis, kaip nepasitenkinimas savimi ir aplinkiniais, moterys gali prarasti gebėjimą suvokti savo norus ar netgi pradėti jausti sveikatos problemas. Todėl lektorė kartu su renginio dalyvėmis aptarė malonius ir prasmingus laiko praleidimo būdus.
Vėliau ji pakvietė moteris atsipalaiduoti, pagalvoti apie raminančius ir sielai mielus dalykus ir trumpai pamedituoti, o tai puikiai pavyko tylioje, miško apsuptoje Anykščių bibliotekos salėje.

Į Anykščius atvykęs asmeninis treneris Andrius Česnauskas buvo pirmasis vyras, prisijungęs prie projekto „Rask laiko sau“ lektorių grupės. Jis pasakojo moterims, kodėl yra svarbu kasdien skirti laiko savo kūnui, nebūtinai sporto salėje, tačiau įvairiam judėjimui ir paprastai mankštai. Andrius paaiškino moterims apie žalą, kurią daro nuolatinis sėdėjimas ir nuotaikingai mokė moteris, kaip taisyklingai atlikti kelis mankštos pratimus. Tokie pratimai nereikalauja daug pastangų, tačiau nuolat juos atliekant galima pagerinti savo savijautą, jaustis žvaliai ir energingai bei išvengti sveikatos problemų, kurios kyla dėl mažo fizinio aktyvumo. Moterys buvo itin susidomėjusios ir turėjo daug klausimų treneriui, netgi paskaitai pasibaigus.

Šiame projekte moterys į renginį buvo kviečiamos atvykti su vaikais: kol moterys klausėsi paskaitų, renginio organizatoriai pasirūpino mažųjų užimtumu. Kadangi šiltas pavasario oras kvietė būti lauke, vaikų knygelių autorė Evelina Daciūtė skaitė istorijas vaikams, jaukiai susibūrusiems aplink ją kiemelyje ant žolės.

„Rask laiko sau“ idėja keliauja po Lietuvos miestus ir miestelius, pasiekdama ir sujungdama vis daugiau moterų, kurios myli save ar nori pamilti, siekia tobulinti tiek vidinį tiek išorinį pasaulį.

Politinė reklama bus apmokėta iš LSDP rinkiminės sąskaitos

Užs. Nr. 2016-DJ-04/1