Paskaitos klausėsi ne tik birštonietės, bet ir iš Vilniaus, Kauno, Prienų, Alytaus atvykusios moterys. Jų vaikais gretimoje bibliotekos patalpoje pasirūpino savanoriai, pasiūlę jiems įdomių žaidimų.

Pasak socialdemokratės Birštono savivaldybės merės Nijolės Dirginčienės, kurorte įvykęs renginys buvo gera proga įsitikinti, ar tikrai moterims trūksta panašaus modelio renginių. Anot jos, beveik pusšimtį moterų į Birštono biblioteką sutraukęs projektas tapo patvirtinimu, kad tokie renginiai tikrai reikalingi – ypač tokie, kurie neverčia moterų sukti galvos, kas šį trumpą laiką galėtų prižiūrėti jų mažus vaikus.

„Moteris, kuri skiria laiko sau, iš tiesų gali daugiau nuveikti, nes ji yra laisvesnė, atviresnė. Tokia moteris labiau pasitiki savimi, turi mažiau kompleksų, su ja lengviau bendrauti. Manau, kad tiesiog reikėtų paskatinti moteris pradėti ieškoti įvairesnių galimybių. Kartais darbų ir buities prispaustai moteriai paprasčiausiai pritrūksta vidinio užsidegimo – ji numoja ranka ir lieka namie. Tačiau pasirodo, kad paraginus ir pasiūlius pasirūpinti vaikučiais, ne viena moteris džiaugiasi galimybe“, – teigė N. Dirginčienė.

Saviugdos paskaitą Birštone skaičiusi lektorė edukologė Vilija Malinauskaitė kvietė moteris į save atsigręžti per mitologiją, pasaką, sakmes, senąją Europos patirtį. Lektorė savo paskaitoje kalbėjo apie tai, kad moteris, besisukdama gyvenime, besistengdama atsiliepti į visuomenės, šeimos ar giminės reikalavimus, dažnai pamiršta pačią save, kas ji tokia iš tiesų ir ko ji iš šito gyvenimo nori sau ir dėl savęs. Dėl to ji vėliau jaučiasi nepripažinta, pavargusi, nelaiminga.

Pasak vienos iš projekto koordinatorių socialdemokratės Dovilės Adamonytės, Birštone į „#RaskLaikoSau“ renginį susirinkusioms moterims suteikta reali galimybė tris valandas skirti sau. „Ši popietė, skirta atrasti ir suprasti moterų vaidmenis, vidinio ir išorinio grožio dermę, meną būti moterimi, pasinerti į savasties paieškas, paskatino mane susimąstyti, ką turėčiau daryti, kaip turėčiau žengti į priekį, kad gyvenčiau tokį gyvenimą, kokį pati noriu“, – teigė socialdemokratė.

„#RaskLaikoSau“ žinia yra ta, kad tik save išreiškiančios, laiko hobiui, knygai, paskaitai, diskusijai, filmui ar sportui skiriančios moterys gali būti laimingos. Renginys Birštone taip pat buvo pavyzdys, ko labiausiai reikėtų vaikus auginančioms moterims: jų vaikus galima pakviesti į paraleliai renginio vietoje vykstančius užsiėmimus. Šis modelis bus taikomas ir kituose „#RaskLaikoSau“ renginiuose.

Politinė reklama bus apmokėta iš LSDP rinkiminės sąskaitos

Užs. Nr. 2016-DJ-04/1