Daugelis virtuvėje naudojate tikrojo cinamono (Cinnamomum verum) miltelius, bet naudingesnė, ypač kaip gydomoji priemonė, šviežiai malta žievė. Ji yra ruda su geltonu atspalviu. Žievės kraštai džiūdami užsiriečia į vidų. Taip susidaro labai dekoratyvi lazdelė.

Cinamonas – puikiai prakaitą varanti ir atsikosėjimą lengvinanti priemonė, vartotina peršalus, sergant gripu. Jis labai aromatingas, saldus, malonus, vos karstelėja. Peršalus kinai siūlo išsivirti cinamono žievės arbatos. Užplikykite 2–3 cm ilgio lazdelę ar nubrauktą arbatinį šaukštelį miltelių karštu vandeniu. Arbatą gerkite šiltą. Ji tinka ir nuo skausmingų menstruacijų.

Kinų liaudies medicina sako, kad norint išvengti peršalimo ar gripo, reikia sukramtyti mažą gabalėlį cinamono žievės. Pasigaminkite kosulį ir gerklės skausmą malšinantį skanumyną su medumi. Jis ne tik naikins ligos sukėlėjus, bet ir sušildys. Sumalkite cinamono žievę. Jos reikės ant šaukštelio galo. Pridėkite tiek pat šviežiai maltų pipirų, porą susmulkintų šviežio imbiero skiltelių, šaukštą medaus. Viską sumaišykite. Keletą kartų per dieną skanaukite šį mišinį, laikydami burnoje, kad lėtai ištirptų.

Geriausia pirkti sveikus prieskonius. Jų skonis ir gydomasis poveikis išlieka ilgiau nei maltų. Žiūrėkite, kad prieskoniai nebūtų išblukę.