1. Implantai kenkia sveikatai

Dr. Tautrimas Aštrauskas: Dar 1992 m. įrodyta,kad implantai nėra kenksmingi sveikatai: krūties vėžiu vienodai serga moterys be implantų ir su jais. Neseniai paskelbta, kad implantai sukelia retą vėžio formą – limfomą ir dėl to planuojama uždrausti krūtų didinimą implantais, tačiau tam pačiame straipsnyje nurodomas susirgimo dažnis - 1:500 000, tad tikimybė būti nutrenktam žaibo yra keletą kartų didesnė.

2. Implantai - ilgaamžiai

Nėra nieko sukurta amžino. Daugelis implantų gamintojų teigia, kad implantai skirti visam gyvenimui, kiti –10 metų. Turbūt dauguma pritartų, kad "Mersedes" - ilgaamžiškesnis automobilis už "Fiat". Todėl ir rinkoje yra daug implantų gamintojų, kurių siūloma kaina ir kokybė skirtinga. Gydytojas neturėtų spręsti, kiek lemta moteriai nešioti tuos pačius implantus, neretai tai gali kvepėti komercija. Implanto ilgaamžiškumas priklauso nuo daugelio faktorių: kiek jis traumuojamas jį įdedant, kaip moters organizmas jį priims (ar nebus uždegimo, ar nesiformuos kapsulės kontraktūra), koks implanto užpildas, ar bus traumų, infekcinių susirgimų moters gyvenime. Daugelis gamintojų suteikia 10 metų garantiją dėl implantų plyšimo.

3. Geriausias implantų užpildas - vanduo arba hidrogelis

Chirurgai, kurie deda vienos rūšies implantus (pvz. užpildytus tik vandeniu ar hidrogeliu) stengiasi įrodyti pacientams kodėl tai daro. Dažniausiai deklaruojami hidrogeliu ir vandeniu užpildytų implantų privalumai - saugumas, plyšus implantui, vanduo ir hidrogelis pasišalina iš organizmo, tačiau kartais nutylima, kad visais atvejais plyšusį implantą reikės šalinti, o žele užpildas implantui trūkus niekur neišteka.

Dar vienas „pliusas“ pirmųjų naudai - laidumas rentgeno spinduliams (lengviau atlikti mamogramą), tuo tarpu žele užpildyti implantai mažiau laidūs spinduliams. Mano nuomone, pirmas tyrimas turėtų būti echoskopinis (žinoma, jo tikslumas labai priklauso nuo specialisto kvalifikacijos ir patyrimo), kitas – tiksliausias tyrimo būdas -magnetinis rezonansas (šio tyrimo trūkumas - brangumas).

4. Apvalumams - apvalūs implantai

Daugelis chirurgų deda apvalios formos implantus, esą anatominės formos implantai gali suktis. Praktika įrodė, kad apsiversti gali ir apvalūs implantai. Anatominės formos implantai gali pasisukti iki 30 laipsnių ir tai nebus išoriškai pastebima; implantų pasisukimo tikimybė - 1%. Apvalūs implantai lengviau įdedami ir yra pigesni už anatominės formos implantus.

5. Geriausias pjūvis - po krūtimis

Dažniausiai naudojamas pokrūtininis pjūvis, kadangi techniškai lengviausia per šį pjūvį atlikti operaciją. Patyręs chirurgas turėtų būti įvaldęs visus tris dažniausiai naudojamus pjūvius – pokrūtininį, per spenelį, per pažastį. Turėtų būti paliekama ir pacientui pjūvio pasirinkimo laisvė tiek, kiek leidžia individualios kūno anatomijos savybės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)