Bananų valgyti reikėtų žmonėms, vartojantiems kraujo spaudimą reguliuojančius vaistus, kadangi šie vaistai sumažina svarbiausio mineralo kalio kiekį.

Anot Indijos medikų, du bananai per dieną - ir po savaitės kraujo spaudimas sumažės 10 procentų. Tai patvirtina amerikiečių tyrimus, kad suvalgius penkis bananus per dieną stipriai sumažėja hipertenzija (padidėjęs kraujospūdis). Tai sudaro 50 procentų vaistų efektyvumo. Jungtinėse Valstijose reklamuojant bananus leidžiama teigti, kad jie sumažina aukšto kraujospūdžio ir infarkto riziką.

Bananuose daug geležies, kuri stimuliuoja hemoglobino gamybą kraujyje ir padeda išvengti geležies trūkumo sąlygotos anemijos. Nekankins ir vidurių užkietėjimas, kurį gali sukelti geležies papildai.

Bananai padeda neutralizuoti rūgštį. Kai kitą kartą pradės kankinti rėmuo, suvalgykite bananą ir skausmas sumažės.

Anglijoje vykęs tyrimas, kuriame dalyvavo 200 studentų, parodė, kad bananas pusryčiams, pietums ir vakarienei padidino smegenų aktyvumą ir leido pasiekti geresnių egzaminų rezultatų. Šiuo tyrimu taip pat patvirtinta, kad bananuose esantis kalis didina studentų dėmesingumą.

Svarbu: kuo labiau prinokęs bananas, tuo daugiau naudingų medžiagų ir tuo lengviau jis virškinamas. Žalią bananą suvirškinti sunkiau, o maistingų medžiagų jame mažiau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)