Primename, kad skaitytoja Olesia (Latvijos gyventoja) nusprendė išbandyti, ką reiškia žaliavalgystė. 30 dienų ji kasdien rašys dienoraštį apie žaliavalgystės poveikį savijautai ir mąstymui.

Pusryčiai

Keturi apelsinai.

Šiandien įpusėjau eksperimentą ir apibendrinsiu rezultatus.

Per dvi savaites visgi netekau dviejų kilogramų, nors be apribojimų valgiau bananų ir desertų iš riešutų. Manau, taip yra dėl fizinio krūvio. Na, savijautai įtakos nebuvo, tad per daug dėmesio tam neskirsiu.

Oda

Oda pasidarė stebėtinai lygi, švari, ypač ant veido. Aplinkiniai pradėjo pastebėti ir klausinėti. Rankų ir kojų oda kelias dienas buvo sausoka, bet tai normalu. Šiuo metu viskas gerai.

Miegas

Miegu giliai ir ramiai. Neperdedu – dabar kas rytą jaučiuosi gaivi ir pailsėjusi, keliuosi lengviau. Vis dar reikia 7 – 8 valandų miego. Antrą mėnesio pusę pabandysiu paeksperimentuoti ir patikrinti, ar pavyks sumažinti miego laiką be pasekmių.

Vienas iš šalutinių žaliavalgystės poveikių – kramtant maistą skauda žandikaulius (dėl neįpratimo). Žinoma, salotos ir riešutai kramtomi ilgiau, tad suvalgius didelį dubenį salotų gali paskausti žandikaulius.

Pastarosiomis dienomis suvalgiau daug riešutų, kurių vis bandžiau atsisakyti, tad šiandien nusprendžiau išbandyti naują vaisių ir daržovių kokteilio receptą su daug žalumynų, kurių man vis trūksta.

Prisipažinsiu, kad kokteilį išpyliau – buvo kartus ir atmušė norą eksperimentuoti su kokteiliais. Nepavykusio kokteilio receptas – straipsnio pabaigoje.

Vietoje maistingų žalių pietų vėl puoliau prie deserto iš riešutų (riešutai su medum ir kakava), nepaisydama proto protesto ir skaudančių žandikaulių. Apkaltinau pagirias, nors alkoholio nė lašo negėriau. 

Po vakarėlio jaučiuosi prastokai. Vietoje alkoholio leidau sau gerti matės (paragvajinės arbatos).

Šioje arbatoje yra alkaloido mateino, kuris stimuliuoja, bet nesukelia nervinio drebulio ir širdies plakimo kaip kofeinas, todėl yra naudingesnis ir saugesnis. Mateinas skatina koncentraciją ir stiprina atsparumą ligoms. Arbatoje yra vitaminų B1, B3 ir C. Labai mėgstu matę, nes ji atpalaiduoja ir tuo pačiu ir tuo pačiu padeda susikaupti, tonizuoja. Kol kas nenustatyta, kad turėtų kokių šalutinių poveikių.

Iš patirties galiu pasakyti, kad perėjus prie žaliavalgystės bet kokie nervų sistemos stimuliantai veikia kur kas stipriau. Vakar be malonių pojūčių man dar ir drebėjo rankos, o širdis, atrodė, tuoj iššoks iš krūtinės.

Grįžusi namo dar porą valandų neužmigau. Miegas buvo negilus, todėl šiandien norisi miegoti arba nieko neveikti. Visą dieną troškina.
Šiaip vakarėlis be alkoholio buvo puikus – daug šokau ir juokiausi. Kai daugelis, kaip sakoma, pasiekė kondiciją, aš tebebuvau kupina energijos. Taigi šiuo atveju variantas su žaliavalgyste ir organizmo valymu – be konkurencijos.

Vakarienė

3 bananai. Norisi salotų ar ko nors nesaldaus, bet šiuo metu negaliu net pagalvoti apie kramtymą. Šiandien bananai – mano išsigelbėjimas, o visa kita palauks rytojaus.

Nepavykęs kokteilis

Špinatai
Salieras
Obuolys
Pusė agurko
Petražolių
Greipfruto sulčių

Ingredientus suplakiau su trintuvu. Nerekomenduoju dėti greipfruto – jis viską apkartina. Pamėginkite pakeisti jį apelsinu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją