Šveiskite odą. Sumaišykite 2 dalis valgomosios sodos su 1 dalimi vandens ir žiupsneliu cinamono (šis prieskonis suteiks odai malonų kvapą). Šiuo mišiniu švelniai patrinkite sudrėkintą odą, tada ją nuplaukite ir patepkite drėkinamuoju kremu.

Atkurkite pH pusiausvyrą. Tyrimai rodo, kad sutrikus rūgščių ir šarmu pusiausvyrai gali kilti įvairių sveikatos sutrikimų, tarp jų ir problemų su virškinimu bei sąnariais. Norėdami išlaikyti optimalų organizmo šarmini lygį, kasdien suvartokite ½ šaukštelio vandenyje ištirpintos sodos. Po paskutinio valgymo turi būti praėjusi bent valanda.

Neutralizuokite rūgštingumą. Ši sodos savybė buvo žinoma dar gerokai anksčiau, nei atsirado komerciniai rūgštingumą neutralizuojantys preparatai. Valgomoji soda neutralizuoja skrandžio rūgštį, palengvina rėmens simptomus ir kitus panašius negalavimus. Kai skrandyje ji susimaišo su druskos rūgštimi, kyla cheminė reakcija, kurios metu pasigamina vanduo, anglies dioksidas ir druska, pasišalinantys dujų pavidalu.

Nuraminkite saulės nudegintą odą. Vandenyje ištirpinkite 1 stiklinę sodos ir supilkite į vonią su drungnu vandeniu - tai padės sumažinti skausmą ir nemalonius pojūčius. Šiuo būdu galima gydyti ir kitus nedidelius odos sudirgimus, tokius kaip alerginės reakcijos ir vabzdžių įgėlimai.

Neutralizuokite kūno kvapus. Valgomoji soda - puikus dezodorantas pažastims. Jei norite panaikinti nemalonų rankų kvapą, užsiberkite truputį sodos ir ją švelniai patrinkite tarp delnų.

Valykite dantis, skalaukite burną. Sumaišykite sodą su vandeniu iki norimos konsistencijos ir naudokite vietoj dantų pastos. Kam leisti pinigus brangiems burnos skysčiams, kai galima stiklinėje vandens ištirpinti 1 šaukštelį valgomosios sodos ir šiuo mišiniu skalauti burną? Daug žmonių teigia, kad soda ir vanduo padėjo išgydyti pūlinukus ir gerklės perštėjimą, sumažinti dantų skausmą. Be to, soda balina dantis.

Panaikinkite blogą batų kvapą. Negalite pakęsti nuo sportinių batelių sklindančio kvapo? Soda pabarstykite batų ir kojinių vidų - kvepės kaip nauji!

Plaukite daržoves. Visus nešvarumus nesunkiai pašalinsite nuplovę daržoves ir vaisius sodos bei vandens mišiniu.

Valgomąją sodą galite naudoti vietoj brangių kremų, dantų pastų ir valiklių. Nusprendę ją naudoti gydomaisiais tikslais, pirmiausiai būtinai pasitarkite su gydytoju.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)