Gydytojų patarimai

Valgykite devynias porcijas daržovių ir vaisių per dieną. Keiskite jų spalvas ir rūšis, bet prisiminkite, kad viena porcija turi būti saujos dydžio. Salotų iš žalių daržovių, pipirų, morkų, pomidorų ir agurkų galima valgyti ne daugiau nei penkias porcijas per dieną.

Valgykite viso grūdo produktus. Rinkitės daigintų grūdų duonos paplotėlius. Pasigaminkite pusryčiams nevalytų avižų košės su džiovintais vaisiais ar organinės kilmės riešutų sviestu.

Sumažinkite omega-6 riebalų rūgščių kiekį. Venkite šių uždegimus skatinančių riebalų rūgščių, skaitydami produktų etiketes ir ribodami kiekį tų, kuriuose yra sojos pupelių, saulėgrąžų, dygminų ir dalinai hidritų riebalų. Dažniausiai šie riebalai yra naudojami restoranuose gaminamame maiste, tad, vietoj to, rinkitės maistą, paruoštą su organiniu rapsų arba pirmo spaudimų alyvuogių aliejumi.

Didinkite omega-3 riebalų rūgščių kiekį. Naudokite graikinius riešutus įvairiuose sveikuose patiekaluose, kad padidintumėt šių priešuždegiminių riebalų suvartojamą kiekį. Įberkite šaukštelį linų sėmenų į salotas, ant duonos, javainių, į kokteilius. Nors porą kartų per savaitę suvalgykite riebios žuvies (lašišos, tuno, sardinių ir skumbrių).

Kas dieną gerkite žuvų taukų.

Krimskite imbierą. Įpjaustykite jo į padažus salotoms, gerkite šviežio imbiero šaknies arbatą bei naudokite jį kepiniams.

Naudokite ciberžolę. Ji suteikia geltoną spalvą garstyčioms ir dažnai naudojama kario prieskoniuose, tačiau svarbiausia, kad tai yra priešuždegiminis prieskonis. Ciberžolės arbata, šalta ar karšta, puikus būdas pradėti dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)