Sveikiname sveikuoliško recepto konkurso nugalėtoją!

 (18)
Skelbiame sveikuoliško recepto konkurso nugalėtoją, kuria tapo Almina, atsiuntusi du sveikų patiekalų receptus - avižinių sausainių ir menkės kukulių su daržovėmis. Sveikiname Alminą, jai tenka dvigubas kvietimas pasimėgauti vandens procedūromis Druskininkų vandens parke.
Vanduo
© Corbis/Scanpix

Su nugalėtoja susisieksime elektroniniu paštu.

Sveikuoliški sausainiai

Sudėtis:

200 g sviesto,
200 g cukraus,
2 kiaušiniai,
1 valg. šaukštas medaus,
300 g avižinių dribsnių (paprastų),
100 g sezamo,
200 g saulėgrąžų branduolių,
100 g graikiškų riešutų arba kitokių mėgstamų riešutų,
saujelės razinų ir abrikosų.

Puode ištirpinti sviestą, suberti dribsnius ir maišant pakaitinti keletą minučių. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki standžių putų. Kai dribsniai praauš, sudėti sezamus, saulėgrąžas, išmirkytas ir nusausintas razinas ir abrikosus (abrikosus susmulkinti) ir užpilti išplaktu kiaušiniu.

Viską gerai išmaišyti. Skardą iškloti kepimo popieriumi. Masę dėti šaukštu ant skardos. Kepti orkaitėje 15-20 min. 180 laipsnių temperatūroje, kol gražiai parus. Palikti atvėsti skardoje ir tik tada išimti.

Menkės kukuliai su daržovėmis ir kokoso pienu

500 g menkės filė,
5 šaukštai džiūvėsių,
1 kiaušinis,
3 arbatiniai šaukšteliai kaparėlių,
1 svogūnas,
1 didelė česnako skiltelė,
10 žalių alyvuogių,
400 g žiedinio kopūsto,
200 g šparaginių pupelių,
200 ml kokoso pieno,
maltų pipirų ir druskos pagal skonį.

Menkės filė sumalti, sudėti pusę smulkiai supjaustyto svogūno ir česnako skiltelę, įmušti kiaušinį, sudėti džiūvėsėlius, pipirus, druską ir susmulkintus kaparėlius. Gerai išminkyti faršą, formuoti kukulius ir dėti garinti į puodą - 5-7 min. (galima ir apkepti keptuvėje įkaitintame aliejuje, apvoliojus miltuose).

Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti likusį susmulkinta svogūną, susmulkintas alyvuoges, trumpai apkepti. Tada sudėti žiedinį kpopūstą ir šparagines pupeles, įpilti apie pusę stiklinės vandens (jei turite įpilkite sultinio), įberti druskos ir patroškinti apie 5 minutes. Pabaigoje sudėti kukulius ir supilti kokosų pieną ir dar patroškinti, kol padažas užvirs.

Almina P.

www.DELFI.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 

Konkursai

Sveikiname sveikuoliško recepto konkurso nugalėtoją! (18)

2011 sausio mėn. 4 d. 10:53
Skelbiame sveikuoliško recepto konkurso nugalėtoją, kuria tapo Almina, atsiuntusi du sveikų patiekalų receptus - avižinių sausainių ir menkės kukulių su daržovėmis. Sveikiname Alminą, jai tenka dvigubas kvietimas pasimėgauti vandens procedūromis Druskininkų vandens parke.

KONKURSAS! Mano sveikuoliškas receptas (104)

2010 gruodžio mėn. 7 d. 00:02
Visi žinome, kad reikia galvoti, ką valgome, tačiau ar visuomet pavyksta tai prisiminti, kai, regis, iš alkio galėtum praryti bet ką? Geriau vėliau, negu niekad - dar viena auksinė taisyklė, tad kviečiame pasidalinti savo sveikų patiekalų receptais ir nuo šiol gyventi sveikiau. O geriausio sveikuoliško recepto autoriui atiteks puikus prizas - dvigubas kvietimas apsilankyti Druskininkų vandens parke visai dienai ir pasimėgauti ten esančiomis procedūromis.