Su nugalėtoja susisieksime elektroniniu paštu.

Sveikuoliški sausainiai

Sudėtis:

200 g sviesto,
200 g cukraus,
2 kiaušiniai,
1 valg. šaukštas medaus,
300 g avižinių dribsnių (paprastų),
100 g sezamo,
200 g saulėgrąžų branduolių,
100 g graikiškų riešutų arba kitokių mėgstamų riešutų,
saujelės razinų ir abrikosų.

Puode ištirpinti sviestą, suberti dribsnius ir maišant pakaitinti keletą minučių. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki standžių putų. Kai dribsniai praauš, sudėti sezamus, saulėgrąžas, išmirkytas ir nusausintas razinas ir abrikosus (abrikosus susmulkinti) ir užpilti išplaktu kiaušiniu.

Viską gerai išmaišyti. Skardą iškloti kepimo popieriumi. Masę dėti šaukštu ant skardos. Kepti orkaitėje 15-20 min. 180 laipsnių temperatūroje, kol gražiai parus. Palikti atvėsti skardoje ir tik tada išimti.

Menkės kukuliai su daržovėmis ir kokoso pienu

500 g menkės filė,
5 šaukštai džiūvėsių,
1 kiaušinis,
3 arbatiniai šaukšteliai kaparėlių,
1 svogūnas,
1 didelė česnako skiltelė,
10 žalių alyvuogių,
400 g žiedinio kopūsto,
200 g šparaginių pupelių,
200 ml kokoso pieno,
maltų pipirų ir druskos pagal skonį.

Menkės filė sumalti, sudėti pusę smulkiai supjaustyto svogūno ir česnako skiltelę, įmušti kiaušinį, sudėti džiūvėsėlius, pipirus, druską ir susmulkintus kaparėlius. Gerai išminkyti faršą, formuoti kukulius ir dėti garinti į puodą - 5-7 min. (galima ir apkepti keptuvėje įkaitintame aliejuje, apvoliojus miltuose).

Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti likusį susmulkinta svogūną, susmulkintas alyvuoges, trumpai apkepti. Tada sudėti žiedinį kpopūstą ir šparagines pupeles, įpilti apie pusę stiklinės vandens (jei turite įpilkite sultinio), įberti druskos ir patroškinti apie 5 minutes. Pabaigoje sudėti kukulius ir supilti kokosų pieną ir dar patroškinti, kol padažas užvirs.

Almina P.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją