Grikių patariama valgyti sergantiems širdies ir kraujagyslių bei kepenų ligomis, cukriniu diabetu, prostatitu, artritu, reumatu, turintiems medžiagų apykaitos sutrikimų žmonėms.

Receptai

* Sausoje keptuvėje pakaitinkite grikius, po to suberkite juos į verdantį vandenį - jo turi būti triskart daugiau nei kruopų. Galima įberti šiek tiek druskos. virkite ant silpnos ugnies 15-20 minučių, sandariai uždengę puodą.

* Stiklinę vandeniu perkoštų grikių užpilkite 1,5 stiklinės šalto vandens ir mirkykite apie keturias valandas, ko šie išbrinks. Kruopas virkite tame pačiame vandenyje apie dvi minutes. Košę galite pasūdyti arba valgyti įbėrę šiek tiek džiovintų krapų ar riešutų.

P.S. Būtina vartoti tik neapdorotus grūdus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)