Visos mikroschemos, kontaktuojančios su virusu užsikrėtusiomis sistemomis, taip pat gali užsikrėsti, todėl kyla pavojus, kad ateityje kompiuterinės atakos gali grėsti ir pažangiems medicininiams prietaisams, pavyzdžiui, širdies stimuliatoriams.

Dr. M. Gassono mikroschema – tobulesnė identifikavimo mikroschemų, kurios implantuojamos sekamiems gyvūnams, versija. Ji buvo užprogramuota, kad automatiškai atrakintų duris ir jo mobilųjį telefoną.

Šis incidentas įrodo, kad ateityje panašūs žmonių implantai gali užkrėsti sudėtingus medicininius prietaisus, tokius kaip širdies stimuliatoriai ir klausos aparatai.

Dr. M. Gassonas pasakė BBC: „Tobulėjant technologijoms kartu su privalumais didėja ir rizika. Mes galime save tobulinti pasitelkę technologijas, tačiau šie įrenginiai, panašiai kaip kitos technologijos, pvz., mobilieji telefonai, tampa pažeidžiami – jiems gresia saugumo problemos ir kompiuteriniai virusai.“

Jungtinėse Valstijose vis labiau populiarėja į žmogaus kūną implantuojamos technologijos, pavyzdžiui, medicininės apyrankės, iš kurių nuskaitoma pacientų ligos istorija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją