Trumpuose grafiniuose epizoduose vaizduojamos istorijos išgalvotos, tačiau pagrindiniai Sovietų Sąjungos veikėjų vardai ir tarnybos metodai nepakeisti. Projekto autoriai siekia atkreipti jaunuolių dėmesį į sovietų nusikaltimus Lietuvoje ir partizaninio judėjimo svarbą.

Pasigirsta užtaisomi ginklai. Penki partizanų šešėliai peršoka tvorą. Praslenka pro sovietų nukamuoto, prie kryžiaus pririšto tėvo kūną, link trobos kurioje įsikūrė okupantai.
atvartas:

Jauniausias Griausmo rinktinės partizanas Mauglis pabeldžia į trobos duris. Pasigirsta sovietų karių keiksmai:

Prie stalo gėrę karininkai pašoka griebtis už ginklų. Pabyra trobos langų stiklai – pasipila partizanų kulkos. Krasnojadovas lenda slėptis po stalu. Kiti karininkai krenta negyvi.
atvartas:

Kapitono Siaubo ranka sugriebia Krasnojadova už diržo ir kaip storą paršelį išvelka iš po stalo. Nutempia prieš savo partizanų ir instruktuoja:

Bažnyčios aikštėje, partizanė slapyvardžiu Paukščiukas prirėmusi šautuvo vamzdį Krasnojadovui prie galvos. Iš kaimo trobų lenda sovietų kariai ir mėto ginklus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)