DELFI apžvalgininko Andriaus Užkalnio teigimu, egzotinių produktų pasiūla Lietuvoje dar prieš jam išvykstant gyventi į Didžiąją Britanija buvo iš tiesų skurdi. „Į Angliją aš išvažiavau gūdžiais 1995-aisiais, tai Jūs galite įsivaizduoti kaip tada atrodė Vilniaus ir Lietuvos visa prekybinė aplinka. Tada tikrai žinojau, kad Didžiojoje Britanijoje pamatysiu daug prekių, bet negalvojau, kad tiek daug“, – sakė žurnalistas.

Bene didžiausią įspūdį įspūdį rašytojui paliko jo labai mėgiami sausi pusryčiai, kurių rūšių užsienyje, priešingai nei Lietuvoje, buvo begalė.

„Sausi pusryčiai ko gero tik vienas pavyzdys, kad visko buvo daug. Kadangi man visada patiko geresnio gyvenimo požymiai arba geresnio gyvenimo ženklai, tai aš dar prieš išvažiuojant į Britaniją Lietuvoje pirkdavau iš tų valiutinių parduotuvių, kurios dar buvo, sausus pusryčius ir paprasto trikampio šokolado“, – pasakojo A. Užkalnis.

Žinomą restoranų kritiką Anglijoje nustebino ne tik prekių gausa. Čia maistą ir naujoves mėgstantis specialistas paragavo ne tik dabar jau ir Lietuvoje įprasto maisto, bet ir gėrimų. Išvažiavęs į Didžiąją Britaniją A. Užkalnis pirmą kartą paragavo iki tol bene nei vienam lietuviui nežinomo alkoholinio gėrimo sidro.

Tiesa, ne visi gali pasidalinti prisiminimais apie eiles prie bananų ar majonezo. Štai įvertintas sostinės šefas Martynas Praškevičius sako, kad jo karjeros pradžioje situacija su egzotinėmis prekėmis jau buvo geresnė.

„Mano karjera prasidėjo prieš 14 metų, taigi tuomet egzotinių prekių reikalai Lietuvoje jau buvo žymiai geresni. Iš tiesų tada net nelabai supratau kas ta egzotika. Man produktai, kurie dabar jau paprasti, tokie kaip tunas, krevetės, tada atrodė egzotiški“, – sakė M. Praškevičius.

Nors radus tinkamus tiekėjus puikios kokybės egzotinių prekių galėjai atsivežti ir į Lietuvą, specialistas stengėsi keliauti po užsienį. Ten jis pirmą kartą paragavo iki pat šiol atmintį likusių patiekalų.

„Man sustojo viskas aplinkui, kai paragavau foie gras ir baltųjų trumų. Gyvenimas tiesiog tada sustojo, nesupratau net kas čia per daiktas“, – įspūdžiais dalijosi virtuvės šefas.

Egzotinės prekės jau įprastos, bet kada jos tiksliai atsirado ir kas iki pat šiol stebina pirkėjus? Vis tai jau kitame DELFI reportaže.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (348)