1-4 savaitės: 15-16 valandų per dieną

Naujagimiai paprastai miega 15-18 valandų per dieną, tačiau trumpais dviejų-keturių valandų periodais. Per anksti gimę kūdikiai gali miegoti ilgiau.

Kadangi naujagimiai dar neturi vidinio biologinio laikrodžio, jų miegas nesusijęs su dienos ar nakties ciklais. Apskritai jų miego ritmas su niekuo nesusijęs.

1-4 mėnesiai: 14-15 valandų per dieną

Sulaukęs šešių savaičių, kūdikis ima miegoti tolygiau, jūs galite pastebėti reguliaresnį miego ritmą. Ilgiausi miego periodai - nuo keturių iki šešių valandų, reguliariau miegama vakare, nebe taip painiojama diena su naktimi.

4-12 mėnesių: 14-15 valandų per dieną

Nors idealu - 15 valandų miego, daugelis vaikų iki vienuolikos metų miega tik apie dvylika valandų. Šiuo periodu svarbiausia - nusistatyti sveikus miego įpročius, kadangi vaikas dabar jau daug daugiau bendrauja su aplinkiniais, ir jo miego ritmas labiau primena suaugusiųjų.

Kūdikiai paprastai dienos metu nusnaudžia tris kartus, sulaukę šešių mėnesių - apie du, tuo pat metu (arba anksčiau) jie jau fiziškai sugeba išmiegoti naktį. Reguliarus miego ritmas nusistovi šio periodo pabaigoje. Ryto miegas paprastai prasideda apie devintą ir trunka apie valandą. Popietės miegas prasideda tarp vidurdienio ir antros, trunka valandą-dvi. Vėlyvos popietės miegas gali prasidėti nuo trečios iki penktos, trukmė varijuoja.

1-3 metai: 12-14 valandų per dieną

Vaikai nuo 18 iki 21 mėnesio amžiaus veikiausiai nebemiegos ryte, nusnūs tik kartą per dieną. Nors jiems reikia iki keturiolikos valandų miego, paprastai jie miega apie dešimt.

Daugumai vaikų nuo 21 iki 36 mėnesių vis dėlto reikia vieno pogulio miego, kurio trukmė gali būti nuo vienos iki trijų su puse valandų. Jie paprastai eina miegoti nuo septintos iki devintos, keliasi tarp šeštos ir aštuntos.

3-6 metai: 10-12 valandų per dieną

Šio amžiaus vaikai paprastai eina miegoti tarp septintos ir devintos, atsikelia tarp šeštos ir aštuntos, lygiai taip pat, kaip kad jaunesni. Trejų metų vaikai dar eina pogulio, tuo tarpu penkerių - daugiausia nebe. Pogulio miegas tampa vis trumpesnis. Po trejų metų naujų miego problemų paprastai nebeatsiranda.

7-12 metų: 10-11 valandų per dieną

Šiuo laiku dėl įvairiausių mokyklos ir šeimos užsiėmimų miego laikas palaipsniui tampa vis vėlesnis, daugelis dvylikamečių eina miegoti apie devintą. Miego trukmė įvairuoja, nuo devynių iki dvylikos valandų, nors vidurkis yra tik devynios valandos.

12-18 metų: 8-9 valandos per dieną

Miego poreikis išlieka toks pat svarbus sveikatai paaugliams, kaip ir mažesniems vaikams. Daugeliui paauglių iš tikro reikia daugiau miego nei kai jie buvo mažesni. Tačiau dabar aplinkos poveikis įtakoja tai, kad paaugliai miega vis mažiau ir ne taip kokybiškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)