Specialistams buvo mestas iššūkis – stilingai įrengti butus už itin minimalų biudžetą, kuris priklausė nuo buto dydžio. Jūsų vertinimui dizainerio Karolio Kasikausko įrengtas butas, kurio visam įrengimui buvo skirta maždaug 28 tūkstančiai eurų.

„Tai yra baltas šviesus minimalizmas. Dauguma baldų yra specialiai sukonstruoti šiam objektui. Šį interjerą kūriau kontrasto principu. Tai yra šviesu- tamsu, minkšta-kieta, švelnu-šiurkštu“, – savo pasirinktus sprendimus aiškina interjero dizaineris K. Kasikauskas.

Dizaineris pirminiuose planuose turėjo kiek kitokių vizijų, bet vykstant darbams idėjos keitėsi. Savo kurtame interjere profesionalas pabrėžia paprastumą bei švarą ir yra įsitikinęs, kad kuriant savo būsto stilių reikia vengti nereikalingų detalių, kurios „apkrauna“ erdvę. Specialistas pabrėžia, kad nors gali susidaryti įspūdis, kad butas sukurtas gyventi viengungiui, tikroji idėja yra kiek kitokia.

„Aš daugiau orientavausi į jauną šeimą, kurioje nėra vaikų, kurie galbūt neseniai atsikraustę į Vilnių. Ir tiesiog jie atsineša savo buitį, savo aksesuarus ir pakeičia visą interjero dvasią savo asmeniniais daiktais. Įvardinčiau, kad interjeras yra išpildytas 90 procentų. Bute yra palikta erdvės naujakuriams, kurie galės atsinešti savo aksesuarus, išsieksponuoti savo brangius daiktus, kad interjeras būtų išpildytas 100 procentų“, – tikina dizaineris.

Specialistas kurtame interjere pasirinko itin kontrastingas medžiagas – betoną ir medieną. Buvo paliktos betoninės lubos, kurios kuria urbanistinės aplinkos įspūdį, o tuo tarpu virtuvės spintelės bei šaldytuvas pasirinkti su medžio elementais.

Įspūdinga ir buto grindų įvairovė – svetainėje grindys atkartoja epoksidinę liejamą grindų dangą, o miegamajame pasirinkta balta kiliminė danga.
Pats dizaineris interjerą apibūdina kaip „slėptą“. Tai reiškia, kad niekur nėra papildomų nereikalingų detalių. Pavyzdžiui, virtuvės spintelės pasirinktos be rankenėlių.

Tos pačios stilistikos laikytasi ir vonios kambaryje. Ten tamsios spalvos derinamos su šviesiomis. Taip pat pasirinktas didelis dušas, kuris atitvertas tik stikline sienele.

Dizaineris stengėsi taupyti. Bene visi baldai buvo specialiai gaminti šiam būstui, o tai paradoksaliai kainavo pigiau nei perkant baldų salone.

„Ši sofa yra labai labai brangios sofos reprodukcija. Tai, tikriausiai, ji dėl to ir kliūna, nes tikrai matyta kataloguose“, – gudrybę atskleidžia K. Kasikauskas.

Profesionalo nuomone, dizaineris interjero neturi sukurti pilnai. Visada geriau būsto neperkrauti smulkiomis detalėmis, mat kiekvienas šeimininkas į savo namus turi įsinešti dalelę savęs.

Viso buto įrengimas su apdaila ir dizainerio sugalvotomis idėjomis kainavo 28 426 eurų: apdailos darbai kainavo 11 811 eurų, apdailos medžiagos - 2570 eurų, o dizainerio sukurtą interjerą įgyvendinti pavyko už 14 044 eurų.

Jūsų vertinimui pateikiame ir dizainerio sukurtų vizualizacijų bei jau įrengto interjero palyginimą:

„Nacionalinio interjero konkurso“ finalo dalyviai savo interjerus kūrė „Žvėryno namuose“ ir „Ozo namuose“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)