Prieš Jūsų akis dizainerės Aušros Tauginienės įrengtas būstas, kurio įrengimui nuo apdailos iki interjero buvo išleista maždaug 29 tūkstančiai eurų. Šiuo metu 50 kv. metrų butas parduodamas už 110,5 tūkst. eurų.

„Šis interjero stilius, manau, būtų skandinaviškas su tokio pramoninio stiliaus prieskoniu. Kadangi butas tikrai nėra didelis, tai tikriausiai jame galėtų gyventi vienas žmogus arba pora. Netgi sėdėti ir valgyti prie stalo yra tik dvi vietos. Šeimos aš čia neįsivaizduoju ir visas interjero stilius yra labiau jaunam žmogui, miesto žmogui, o galbūt galėtų gyventi ir pagyvenę žmonės, tokie crazy“, – juokiasi dizainerė.

Netikėtus ir išradingus sprendimus mėgstanti dizainerė jau pirminėse interjero idėjose – vizualizacijose – buvo nusprendusi, jog bute turi atsispindėti pramoninė dvasia. Jos nuomone, net ir naujos statybos butą galima įrengti mėgdžiojant madingą pramoninę loftų stilistiką, kuri dabar itin populiari.

„Iš pat pradžių aš jau žinojau, kad jis turės tokį pramoninį prieskoniuką, todėl neatsitiktinai ir paliktos betoninės lubos. Prie lubų derinau kitus akcentus, tarkime, specialiai iš vamzdžių gamintus šviestuvus“, – pasakoja dizainerė.

A. Tauginienė teigia, kad labai daug dėmesio skyrė apšvietimui ir įdomių šviestuvų paieškai. Bute derinami šviestuvai ne tik su metaliniais, bet ir su mediniais akcentais. Anot dizainerės, medžio aksesuarų idėja jai kilo pamačius įdomų dideliais mediniais karoliais puoštą šviestuvą. Jį, tikina specialistė, iš karto įsivaizdavo miegamajame. Būtent taip esą ir atsirado mintis grubų pramoninį stilių derinti su medžio elementais, suteikiančiais jaukumo įspūdį.

Interjero dizainerė teigia nepabijojusi eksperimentuoti ir su medine grindų danga – ją specialistė tarsi „pratęsė“ ant sienos taip siekdama sukurti didesnės erdvės įspūdį.

Nors dizaineriams, dalyvavusiems Nacionaliniame interjero dizaino konkurse, dėl riboto biudžeto teko taupyti, A. Tauginienė įsitikinusi, kad kiekvieni namai turi turėti brangų ir labai kokybišką baldą, kuris galėtų džiuginti ir stebinti ne tik gyventojus, bet ir svečius.

„Brangus yra staliukas, berods – 600 eurų. Aišku, yra brangus ir virtuvės komplektas, lova gal net pigesnė (nei staliukas – DELFI). Tai, tikriausiai, staliukas yra vienas iš brangesnių baldų šiame interjere“, – teigia pašnekovė.

Anot A. Tauginienės, kuriant namus svarbu nebijoti derinti iš pirmo žvilgsnio nesuderinamų medžiagų. Ji taip pat akcentuoja, kad kuriant interjerą derėtų nepamiršti ir medžio akcentų, kurie būstą paverčia daug jaukesniu.

Jūsų vertinimui pateikiame ir dizainerio sukurtų vizualizacijų bei jau įrengto interjero palyginimą:

Vizualizacijos (kairėje) ir jau sukurtas interjeras (dešinėje)
Vizualizacijos (kairėje) ir jau sukurtas interjeras (dešinėje)

Nacionalinio interjero konkurso“ finalo dalyviai savo interjerus kūrė „Žvėryno namuose“ ir „Ozo namuose“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)