Būtent ši mokykla laimėjo DELFI kartu su Švietimo ir mokslo ministerija organizuotą konkursą.

Visą rugsėjį kvietėme skaitytojus pasidalinti šviežiausiais įspūdžiais iš mokyklos, pasakojimais, kaip ji pasikeitė per pastaruosius metus dėl ES struktūrinių fondų paramos, ir lūkesčiais, kaip mokykla dar galėtų patobulėti.

Klaipėdos „Vaivorykštės tako“ vidurinės mokyklos devintos klasės mokinės Indrės Stainytės atsiųsta esė sulaukė daugiausiai skaitytojų balsų. Mergina pasakojo, kad ši mokykla jai atrodo tiesiog tobula.

„Tai meilės, rūpestingumo, švelnumo ir Dievo žodžio įkvėpta mokykla. Ar nors kartą esate girdėję apie mokyklą, kurioje mokiniai nelauktų atostogų? Tikriausiai ne. Per atostogas mes pasiilgstame vienas kito. Pasiilgstame ir mokytojų. Jų juokų, pagyrų ir net pastabų. Pasiilgstame to nuoširdaus širdį glostančio juoko skambančio kiekviename mokyklos kampelyje. Tai ne šiaip mokykla, tai mūsų antrieji namai, kuriuose jaučiamės ypatingi, jaučiamės laimingi. Žinote, man taip patinka, kai rytais į pamoką ateina direktorė palinkėti mums geros dienos, gerų įspūdžių arba kai prieš pamoką mokytoja (-as) paskaito porą eilučių iš Biblijos. Tada jaučiuosis taip gerai, tarytum Dievas apglėbtų mane savo malone.

Šioje mokykloje mes mylime, rūpinamės ir gerbiame vieni kitus. Tikiu, kad tokios nuostabios mokyklos kaip ši nerastumėte niekur kitur. Tai - mūsų antrieji namai, tai mūsų šeima“, – pasakojo antrus metus joje besimokanti I. Stainytė.

2010 m. mokykla pradėjo įgyvendinti Europos Sąjungos struktūrinių fondų skelbto konkurso laimėtą projektą Klaipėdos VšĮ „Vaivorykštės tako" pagrindinės mokyklos mokymo patalpų kompleksinis sutvarkymas“. Per tris metus mokykla buvo renovuota, atnaujinta ir šiemet duris atvėrė visiškai kitokia.

Mokyklos direktorė sutiko papasakoti, kaip šiuo metu jie gyvena bei kuo jų mokykla skiriasi nuo kitų švietimo įstaigų.

Apie tai, DELFI TV kurtame filmuke.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)