Sėkmingai išbandytas išmaniosios klasės modelis ateityje gali tapti Lietuvos mokyklų išmanizacijos pamatu, rašoma pranešime spaudai.

Išmaniojoje klasėje bus įdiegta mokyklai pritaikyta „Microsoft“ programinė įranga ir „TAMO grupės“ skaitmeninis turinys: abiturientams skirtas „TAMO egzaminatorius“, skaitmeninės pratybos EMA ir elektroninis TAMO dienynas.

Turinį mokiniai ir mokytojai pasieks naudodamiesi interaktyvia lenta ir 25 planšetiniais kompiuteriais. Duomenų apsikeitimui bus naudojamas greitas ir ypatingai saugus „Teo“ belaidis internetas, o informaciją bus saugoma „Teo“ duomenų debesyje. Ši technologija leis moksleiviams ir mokytojams pasiekti užduotis pasiekti iš visur, kur tik yra interneto ryšys. Išmanioji klasė taip pat bus aprūpinta ir modernia laboratorine įranga.

Lietuvoje turime aukščiausio pasaulinio lygio interneto infrastruktūrą, kuri gali tapti šalies gerovės ir ekonomikos augimo pagrindu. Esame pasirengę integruoti šiuolaikines išmaniąsias technologijas į mokyklas ir prisidėti prie šio tikslo“, – sako IT ir telekomunikacijų bendrovės vadovas Kęstutis Šliužas. Šiuo metu visoje Lietuvoje jau yra apie 400 mokyklų, kurios naudojasi sparčiausiu „Teo“ internetu.

„Mūsų aplinka sparčiai keičiasi, todėl reikia kuo anksčiau išmokti greitai įsisavinti naujas žinias, kritiškai mąstyti ir atsirinkti reikiamą informaciją. Jei vaikai turės galimybę mokytis moderniais įrankiais, didelė tikimybė, jog mokyklas paliks gausus būrys smalsių jaunuolių, savo idėjomis pakeisiančių ne tik Lietuvą, bet ir visą pasaulį“, – sako Ainis Kavaliauskas, „Microsoft Lietuva“ generalinis direktorius.

„Remiantis mokinių egzaminų rezultatais, įrodyta, jog mokiniai, kurie naudojasi mūsų skaitmeninėmis mokymosi priemonėmis, vidutiniškai 15% pagerina savo egzaminų rezultatus. Skirtingai negu įprastai naudojamos mokymo ir mokymosi priemonės, skaitmeninis turinys visų pirma sudaro galimybę individualizuoti mokymą pagal mokinių pajėgumą, antra – elektroninis turinys yra nuolatos atnaujinamas, nereikia laukti kitų mokslo metų. Taigi, kaip rodo mūsų ekspertų patirtis, veiksmingi skaitmeniniai mokymo įrankiai palengvina mokytojų darbą ir padeda mokiniams pasiekti geresnių rezultatų“, – sako Malvina Majauskaitė, TAMO grupės“ atstovė.

Pilotinė išmanioji klasė Kauno „Milikonių“ mokykloje yra bendras „Teo“, „Microsoft Lietuva“, „ TAMO grupė” ir „Biznio mašinų kompanija“ projektas, kuriamas bendradarbiaujant su Kauno miesto savivaldybe. Plačiajai visuomenei išmaniąją klasę planuojama pristatyti lapkritį, parodoje „Mokykla 2015“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją