Šaltibarščiai yra naudingas patiekalas mūsų organizmui. Dietologai gerai vertina kefyrą, kuriame yra gerųjų bakterijų, gerinančių žarnyno veiklą. Burokėliai taip pat turi daug vertingų medžiagų, mažina cholesterolio kiekį kraujyje. O tai, kad žalumynų ir agurkų galima ir reikia valgyti į valias, žino kiekvienas.

Mažosios virtuvės šefės pataria, kad norintys prie šių šaltibarščių gali išsivirti ar išsikepti bulvių. „Kiaušinių mėgėjai jais gali pagardinti šaltąją sriubą“, - sakė Smila. Visgi šįkart Lėja su Smila gamino lengvą patiekalą – šaltibarščius be bulvių ir kiaušinių.

Šie šaltibarščiai ypatingi tuo, kad beveik nieko nereikia pjaustyti – tereikia visus produktus sudėti į plaktuvą ir per kelias minutes pagaminti skanų šaltibarščių kokteilį. Nors produktai naudojami tie patys kaip ir tradiciniame recepte, skonis skiriasi dėl pasikeitusios tekstūros - smulkiai sumalti produktai pasižymi ryškesniu ir aštresniu skoniu.

Šaltibarščiams reikės:

  • 1 litro kefyro
  • 280 gr. marinuotų burokėlių
  • 2-3 agurkų
  • šaukšto garstyčių
  • šaukšto cukraus
  • svogūnų laiškų
  • krapų
  • druskos, pipirų
  • papuošimui – sultenių ir ridikėlių

Gaminimas:


Visus ingredientus sudėkite į plaktuvą, užberkite druskos ir pipirų, įpilkite kefyrą ir išplakite. Šaltibarščius galite supilstyti į stiklines arba dubenėlius, papuoškite viršų ridikėlių griežinėliais, sultenėmis, krapais ar svogūnų laiškais. Skanaus!

DELFI projektas „Mažieji kulinarai“ siūlo vaikų žvilgniu pamatyti virtuvę ir kartu pasinerti į gardžių atradimų pasaulį. Smila ir Lėja mokysis patys ir mokys savo žiūrovus gaminti paprastai, bet kūrybiškai!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)