Pamiršite nesveikus užkandžius: greitai pagaminami ruginiai suktinukai

 (6)
Šįkart laidoje „Mažieji kulinarai“ Lėja ir Smila gamino ruginių lavašų suktinukus su lašiša ir žalumynais.
Lavašų suktinukai

„Tai sveikas ir skanus užkandis, kurį pagaminsite labai greitai ir paprastai, galėsite nusinešti į darbą ar mokyklą priešpiečiams“, - tikino Lėja. Smila pridėjo, kad patiekalas puikiai tinka, kai netikėtai užklumpa svečiai ir reikia greitai sugalvoti, kuo juos pavaišinti.

Lavašas plonu sluoksniu sutepamas sūriu, dedama lašiša, tačiau didžiąją dalį suktinukų užima žalia spalva – agurkai, žalumynai, avokadai. Vietoj kvietinio paplotėlio naudokite ruginį, nepagailėkite žalumynų – ir štai jums itin sveikas ir sotus užkandis, kurį pasigaminsite per 10 minučių. Paragavusios savo gamintų lavašų Lėja ir Smila vienbalsiai pritarė – ruginiai suktinukai gardesni!

Lavašų suktinukams reikės:

  • 1 agurko
  • 150 g. sūdytos ar rūkytos lašišos
  • pusės citrinos
  • lavašų (naudojame ir kvietinius, ir ruginius)
  • tepamojo sūrio
  • 2 avokadų
  • smulkintų žalumynų

Gaminimas

Supjaustykite plonai agurką ir citrina pašlakstytą lašišą. Lavašą ištepkite sūriu. Ant lavašo dėkite agurkus, žuvį, plonai pjaustytą avokadą, ant avokado – žalumynus. Susukite lavašą. Kad įgautų gražią formą, galite lavašo suktinukus suvynioti į plėvelę ir šiek tiek palaikyti, o tada supjaustyti ir patiekti. Skanaus!

DELFI projektas „Mažieji kulinarai“ siūlo vaikų žvilgniu pamatyti virtuvę ir kartu pasinerti į gardžių atradimų pasaulį. Mykolas, Smila ir Lėja mokysis patys ir mokys savo žiūrovus gaminti paprastai, bet kūrybiškai!

www.DELFI.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 

Mažieji kulinarai

Amerikietiškos virtuvės karalius – abejingų nepaliekantis šokoladinis pyragas (6)

Paskutinėje „Mažųjų kulinarų“ laidoje Smila ir Lėja atsisveikina saldžiai – savo žiūrovams kepa tradicinį šokoladinį pyragą.

Šaltibarščių mėgėjams patiks: tą patį patiekalą galima pasigaminti kur kas greičiau (4)

Laidos „Mažieji kulinarai“ vedėjos Smila ir Lėja prisipažino, kad labai mėgsta šaltibarščius, todėl savo žiūrovams parodė, kaip juos pasigaminti itin greitai.

Kaip tik šiltajam savaitgaliui: gaivaus naminio limonado receptas (10)

Šįkart laidos „Mažieji kulinarai“ vedėjos Lėja ir Smila kviečia žiūrovus atsigaivinti ir pasigaminti naminį limonadą.

Sveikos grikių salotos su burokėliais: skonis viršys lūkesčius (4)

Laidos „Mažieji kulinarai“ vedėjos Lėja ir Smila kviečia savo žiūrovus pasigaminti sveikas ir itin gardžias grikių salotas su burokėliais.

Jūsų pamėgtas patiekalas kur kas sveikiau: išmėginę užmiršite tradicinius kotletus (11)

Riebūs aliejuje kepti kotletai su bulvių koše, skaninta sviestu? „Mažieji kulinarai“ siūlo į visų pamėgtus tradicinius kotletus pažiūrėti kitaip ir išmėginti sveiką ir itin skanią alternatyvą.