Pamiršite nesveikus užkandžius: greitai pagaminami ruginiai suktinukai

 (6)
Šįkart laidoje „Mažieji kulinarai“ Lėja ir Smila gamino ruginių lavašų suktinukus su lašiša ir žalumynais.
Lavašų suktinukai

„Tai sveikas ir skanus užkandis, kurį pagaminsite labai greitai ir paprastai, galėsite nusinešti į darbą ar mokyklą priešpiečiams“, - tikino Lėja. Smila pridėjo, kad patiekalas puikiai tinka, kai netikėtai užklumpa svečiai ir reikia greitai sugalvoti, kuo juos pavaišinti.

Lavašas plonu sluoksniu sutepamas sūriu, dedama lašiša, tačiau didžiąją dalį suktinukų užima žalia spalva – agurkai, žalumynai, avokadai. Vietoj kvietinio paplotėlio naudokite ruginį, nepagailėkite žalumynų – ir štai jums itin sveikas ir sotus užkandis, kurį pasigaminsite per 10 minučių. Paragavusios savo gamintų lavašų Lėja ir Smila vienbalsiai pritarė – ruginiai suktinukai gardesni!

Lavašų suktinukams reikės:

  • 1 agurko
  • 150 g. sūdytos ar rūkytos lašišos
  • pusės citrinos
  • lavašų (naudojame ir kvietinius, ir ruginius)
  • tepamojo sūrio
  • 2 avokadų
  • smulkintų žalumynų

Gaminimas

Supjaustykite plonai agurką ir citrina pašlakstytą lašišą. Lavašą ištepkite sūriu. Ant lavašo dėkite agurkus, žuvį, plonai pjaustytą avokadą, ant avokado – žalumynus. Susukite lavašą. Kad įgautų gražią formą, galite lavašo suktinukus suvynioti į plėvelę ir šiek tiek palaikyti, o tada supjaustyti ir patiekti. Skanaus!

DELFI projektas „Mažieji kulinarai“ siūlo vaikų žvilgniu pamatyti virtuvę ir kartu pasinerti į gardžių atradimų pasaulį. Mykolas, Smila ir Lėja mokysis patys ir mokys savo žiūrovus gaminti paprastai, bet kūrybiškai!

www.DELFI.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 

Mažieji kulinarai

Greitai pagaminami sausainiai be miltų: tingiausi galės net nekepti

Smaližiai žino – kai užsimanai ko nors saldaus, šiam norui atsispirti sunku. Tačiau nebūtina lėkti į parduotuvę pirkti pyragų ar saldainių, skanų desertą galite pasigaminti patys.

Pamiršite nesveikus užkandžius: greitai pagaminami ruginiai suktinukai (6)

Šįkart laidoje „Mažieji kulinarai“ Lėja ir Smila gamino ruginių lavašų suktinukus su lašiša ir žalumynais.

Liksite maloniai nustebę: tradicinį patiekalą galite pasigaminti visiškai kitaip

Velykinėje „Mažųjų kulinarų“ laidoje šeimininkavo viena vedėja Lėja, kuri gamino ypatingai paruoštus įdarytus kiaušinius.

Išbandytas receptas: varškės debesėliai su ypatingu pagardu tirpsta burnoje (7)

Šįkart laidos „Mažieji kulinarai“ vedėjos Smila ir Lėja gamino naminius varškėčius, tačiau vietoj įprastų padažų varškėčius gardino obuoliene, apelsinų žievelėmis ir cinamonu.

Desertas, kuris patiks visiems: prireiks vos trijų produktų (12)

Šįkart laidoje „Mažieji kulinarai" Smila ir Lėja gamino greičiausiai pasaulyje namie paruošiamus ledus, kuriems reikia vos trijų ingredientų.