Liksite maloniai nustebę: tradicinį patiekalą galite pasigaminti visiškai kitaip

Velykinėje „Mažųjų kulinarų“ laidoje šeimininkavo viena vedėja Lėja, kuri gamino ypatingai paruoštus įdarytus kiaušinius.
Įdaryti kiaušiniai

Per šv. Velykas karaliauja kiaušiniai, tačiau nudažyti margučiai neretai tampa tik stalo puošmena, jų valgyti nesinori, dėl to siūlome pasigaminti paprastą ir labai skanų kiaušinių užkandį. Yra siūloma daug įdarytų kiaušinių receptų, tačiau tikrai nepasigailėsite pamėginę šį – ant stalo krevetėmis puošti kiaušiniai atrodys įmantriai, nors pasigaminti itin paprasta.

Užkandis gana sveikas, kadangi jo įdaro pagrindas – varškė ir naudojame tik šiek tiek majonezo. Tokį patiekalą galite pasigaminti ir po švenčių, kai dažniausiai lieka daug kiaušinių, o įprastai juos valgyti pabosta.

Įdarytiems kiaušiniams reikės:

  • 5 kiaušinių
  • petražolių
  • 300 g. varškės
  • 1 česnako
  • šaldytų krevečių
  • druskos
  • pipirų
  • majonezo
  • šaukšto alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

Visų pirma atšildykite krevetes ir jas pamaniruokite su druska, pipirais, keliomis išspaustomis česnako skiltelėmis ir šaukštu alyvuogių aliejaus.
Kietai išvirtus kiaušinius nulupkite, perpjaukite pusiau išilgai, išimkite trynius. Trynius sutrinkite su varške, įdėkite druskos, pipirų, išspauskite keletą skiltelių česnako, įdėkite 1-2 šaukštus majonezo. Viską gerai išmaišykite.
Krevetes pakepkite keptuvėje, kol šiek tiek apskrus. Kadangi jos marinuotos su aliejumi, daugiau riebalų galite nedėti. Į kiaušinių puseles dėkite įdarą, ant viršaus uždėkite po vieną krevetę, užbarstykite pjaustytų petražolių. Skanaus!

DELFI projektas „Mažieji kulinarai“ siūlo vaikų žvilgniu pamatyti virtuvę ir kartu pasinerti į gardžių atradimų pasaulį. Mykolas, Smila ir Lėja mokysis patys ir mokys savo žiūrovus gaminti paprastai, bet kūrybiškai!

www.DELFI.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 

Mažieji kulinarai

Amerikietiškos virtuvės karalius – abejingų nepaliekantis šokoladinis pyragas (6)

Paskutinėje „Mažųjų kulinarų“ laidoje Smila ir Lėja atsisveikina saldžiai – savo žiūrovams kepa tradicinį šokoladinį pyragą.

Šaltibarščių mėgėjams patiks: tą patį patiekalą galima pasigaminti kur kas greičiau (4)

Laidos „Mažieji kulinarai“ vedėjos Smila ir Lėja prisipažino, kad labai mėgsta šaltibarščius, todėl savo žiūrovams parodė, kaip juos pasigaminti itin greitai.

Kaip tik šiltajam savaitgaliui: gaivaus naminio limonado receptas (10)

Šįkart laidos „Mažieji kulinarai“ vedėjos Lėja ir Smila kviečia žiūrovus atsigaivinti ir pasigaminti naminį limonadą.

Sveikos grikių salotos su burokėliais: skonis viršys lūkesčius (4)

Laidos „Mažieji kulinarai“ vedėjos Lėja ir Smila kviečia savo žiūrovus pasigaminti sveikas ir itin gardžias grikių salotas su burokėliais.

Jūsų pamėgtas patiekalas kur kas sveikiau: išmėginę užmiršite tradicinius kotletus (11)

Riebūs aliejuje kepti kotletai su bulvių koše, skaninta sviestu? „Mažieji kulinarai“ siūlo į visų pamėgtus tradicinius kotletus pažiūrėti kitaip ir išmėginti sveiką ir itin skanią alternatyvą.