Išbandytas receptas: varškės debesėliai su ypatingu pagardu tirpsta burnoje

 (7)
Šįkart laidos „Mažieji kulinarai“ vedėjos Smila ir Lėja gamino naminius varškėčius, tačiau vietoj įprastų padažų varškėčius gardino obuoliene, apelsinų žievelėmis ir cinamonu.
Varškėčiai
© Stop kadras

Savo patiekalą Lėja ir Smila vadino varškės debesėliais, nes jie tiesiog tirpsta burnoje. Mažosios kulinarės siūlo varškėčius gaminti ypatingiems pusryčiams, pietums arba valgyti kaip desertą.

Jei norite, kad varškėčiai būtų sveikesni, galite juos kepti orkaitėje, o vietoj obuolienės naudoti smulkiai pjaustytus obuolius.

Varškėčiams reikės:

  • 500g varškės
  • kelių šaukštų kvietinių miltų
  • 2 šaukštų cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • sviesto
  • 2 kiaušinių
  • obuolienės (galima naudoti pjaustytus obuolius)
  • cinamono
  • apelsino

Gaminimas:

Pirmiausia svarbu labai gerai ištrinti varškę, tai galite padaryti šakute. Tuomet įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, žiupsnelį druskos ir cukraus. Galima masę paskaninti ir vaniliniu cukrumi. Visą masę gerai išmaišyti. Išmaišius, reikia lipdyti varškėčių debesėlius. Pasiruoškite lentą ar skardą, apibarstykite ją miltais, kad niekas nepriliptų, ir dėkite ant jos varškėčius.

Į keptuvę įdėkite sviesto, palaukite, koj jis ištirps. Kai keptuvė įkaitusi, dedame varškėčius ir kepame ant nedidelės ugnies apie 10min, kol varškėčiai lengvai paruduos.

Mes siūlome išbandyti varškėčius su obuoliene, cinamonu ir tarkuota apelsino žievele.

DELFI projektas „Mažieji kulinarai“ siūlo vaikų žvilgniu pamatyti virtuvę ir kartu pasinerti į gardžių atradimų pasaulį. Mykolas, Smila ir Lėja mokysis patys ir mokys savo žiūrovus gaminti paprastai, bet kūrybiškai!

www.DELFI.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 

Mažieji kulinarai

Amerikietiškos virtuvės karalius – abejingų nepaliekantis šokoladinis pyragas (6)

Paskutinėje „Mažųjų kulinarų“ laidoje Smila ir Lėja atsisveikina saldžiai – savo žiūrovams kepa tradicinį šokoladinį pyragą.

Šaltibarščių mėgėjams patiks: tą patį patiekalą galima pasigaminti kur kas greičiau (4)

Laidos „Mažieji kulinarai“ vedėjos Smila ir Lėja prisipažino, kad labai mėgsta šaltibarščius, todėl savo žiūrovams parodė, kaip juos pasigaminti itin greitai.

Kaip tik šiltajam savaitgaliui: gaivaus naminio limonado receptas (10)

Šįkart laidos „Mažieji kulinarai“ vedėjos Lėja ir Smila kviečia žiūrovus atsigaivinti ir pasigaminti naminį limonadą.

Sveikos grikių salotos su burokėliais: skonis viršys lūkesčius (4)

Laidos „Mažieji kulinarai“ vedėjos Lėja ir Smila kviečia savo žiūrovus pasigaminti sveikas ir itin gardžias grikių salotas su burokėliais.

Jūsų pamėgtas patiekalas kur kas sveikiau: išmėginę užmiršite tradicinius kotletus (11)

Riebūs aliejuje kepti kotletai su bulvių koše, skaninta sviestu? „Mažieji kulinarai“ siūlo į visų pamėgtus tradicinius kotletus pažiūrėti kitaip ir išmėginti sveiką ir itin skanią alternatyvą.