Po žiemos daugelis pasiilgę šviežių vaisių ir uogų, tačiau kol jų dar nėra puikiai tinka ir šaldyti produktai. Smila ir Lėja gamindamos šį šerbetą nekantravo greičiau paragauti, tačiau jei gautą masę palaikysite keletą valandų šaldiklyje, gausite tikrų tikriausius ledus.

Pavasariniams ledams reikės:

500 g. šaldytų uogų ar vaisių
400 ml grietinėlės
400 g cukraus pudros

Gaminimas

Šaldytus vaisius ar uogas išimkite iš šaldiklio tik prieš pat pradedant gaminti. Į virtuvinį kombainą sudėkite dalį uogų, grietinėlės ir cukraus pudros. Pradėkite malti. Kaskart pamalę pamaišykite masę šaukštu. Taip po truputį maldami sudėkite visus produktus. Jei mėgstate rūgštesnį skonį, galite rinktis spanguoles ir dėti mažiau cukraus pudros. Ledus galite valgyti iš karto supilstę į ledaines arba sudėti į formeles ir kelias valandas palaikyti šaldytuve. Skanaus!

DELFI projektas „Mažieji kulinarai“ siūlo vaikų žvilgniu pamatyti virtuvę ir kartu pasinerti į gardžių atradimų pasaulį. Mykolas, Smila ir Lėja mokysis patys ir mokys savo žiūrovus gaminti paprastai, bet kūrybiškai!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)