Desertas, kuris patiks visiems: prireiks vos trijų produktų

 (12)
Šįkart laidoje „Mažieji kulinarai" Smila ir Lėja gamino greičiausiai pasaulyje namie paruošiamus ledus, kuriems reikia vos trijų ingredientų.

Po žiemos daugelis pasiilgę šviežių vaisių ir uogų, tačiau kol jų dar nėra puikiai tinka ir šaldyti produktai. Smila ir Lėja gamindamos šį šerbetą nekantravo greičiau paragauti, tačiau jei gautą masę palaikysite keletą valandų šaldiklyje, gausite tikrų tikriausius ledus.

Pavasariniams ledams reikės:

500 g. šaldytų uogų ar vaisių
400 ml grietinėlės
400 g cukraus pudros

Gaminimas

Šaldytus vaisius ar uogas išimkite iš šaldiklio tik prieš pat pradedant gaminti. Į virtuvinį kombainą sudėkite dalį uogų, grietinėlės ir cukraus pudros. Pradėkite malti. Kaskart pamalę pamaišykite masę šaukštu. Taip po truputį maldami sudėkite visus produktus. Jei mėgstate rūgštesnį skonį, galite rinktis spanguoles ir dėti mažiau cukraus pudros. Ledus galite valgyti iš karto supilstę į ledaines arba sudėti į formeles ir kelias valandas palaikyti šaldytuve. Skanaus!

DELFI projektas „Mažieji kulinarai“ siūlo vaikų žvilgniu pamatyti virtuvę ir kartu pasinerti į gardžių atradimų pasaulį. Mykolas, Smila ir Lėja mokysis patys ir mokys savo žiūrovus gaminti paprastai, bet kūrybiškai!

www.DELFI.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 

Mažieji kulinarai

Amerikietiškos virtuvės karalius – abejingų nepaliekantis šokoladinis pyragas (6)

Paskutinėje „Mažųjų kulinarų“ laidoje Smila ir Lėja atsisveikina saldžiai – savo žiūrovams kepa tradicinį šokoladinį pyragą.

Šaltibarščių mėgėjams patiks: tą patį patiekalą galima pasigaminti kur kas greičiau (4)

Laidos „Mažieji kulinarai“ vedėjos Smila ir Lėja prisipažino, kad labai mėgsta šaltibarščius, todėl savo žiūrovams parodė, kaip juos pasigaminti itin greitai.

Kaip tik šiltajam savaitgaliui: gaivaus naminio limonado receptas (10)

Šįkart laidos „Mažieji kulinarai“ vedėjos Lėja ir Smila kviečia žiūrovus atsigaivinti ir pasigaminti naminį limonadą.

Sveikos grikių salotos su burokėliais: skonis viršys lūkesčius (4)

Laidos „Mažieji kulinarai“ vedėjos Lėja ir Smila kviečia savo žiūrovus pasigaminti sveikas ir itin gardžias grikių salotas su burokėliais.

Jūsų pamėgtas patiekalas kur kas sveikiau: išmėginę užmiršite tradicinius kotletus (11)

Riebūs aliejuje kepti kotletai su bulvių koše, skaninta sviestu? „Mažieji kulinarai“ siūlo į visų pamėgtus tradicinius kotletus pažiūrėti kitaip ir išmėginti sveiką ir itin skanią alternatyvą.