Vadovėliuose rašoma, o ir pediatrai tėvams, teigia, kad vaikai visą naktį nepabusdami gali miegoti tik sulaukę 12 mėnesių. Tačiau naujoji studija patikrino, ar išties kūdikiai gali ramiai miegoti naktį. Jos metu buvo tiriami trys skirtingi miegojimo visą naktį kriterijai: nuo vidurnakčio iki 5-os ryto, aštuonias valandas arba aštuonias valandas nuo 22 val. iki 6 val. ryto.

Pastarasis miego modelis labiausiai atitinka šeimos įpročius. Tyrėjai paprašė kūdikių tėvų ištisus metus kas šešias dienas per parą dienoraščiuose fiksuoti jų vaikų miego trukmę ir laiką. Vaikai taip pat buvo stebimi sulėtinto įrašymo vaizdo kameromis.

Pasirodo, kūdikiai sugebėdavo išmiegoti visą naktį būdami dar tik 3 mėnesių amžiaus, nepriklausomai nuo to, koks kriterijus būdavo taikomas nustatyti miegui per naktį. Nors 3 mėn. amžiaus kūdikiams būdavo sunku miegoti pagal modelį nuo 22 val. iki 6 val., dauguma tai vis dėlto pavykdavo.

Studijos autorė pripažino, kad tyrėjai nerinko duomenų apie tai, ar kūdikiai buvo maitinami krūtimi, ar iš buteliuko. Paprastai krūtimi maitinami kūdikiai dažniau keliasi naktį maitinimui, lyginant su valgančiais iš buteliuko.

Nepaisant to, tyrimo autoriai iš Naujosios Zelandijos teigia, jog tai įrodo, kad mūsų mažieji gali būti išmokyti miegoti visą naktį nuo 22 iki 6 val. jau būdami 4 mėnesių amžiaus. Kūdikiui sulaukus mėnesio amžiaus, tėvams reikėtų pradėti planuoti ir konsultuotis su pediatru dėl vaiko pratinimo prie nepertraukiamo miego naktį. Vis tik jie pastebi, kad reikėtų atlikti daugiau tyrimų, norint išsiaiškinti, kokie faktoriai lemia kūdikių miego įpročius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)