DELFI komandą, atvykusią į Ignaliną, kurortinio miesto statusą turinčią teritoriją, pasitinka Ignalinos turizmo ir informacijos centro direktorius Edmundas Kilkus. Jis papasakoja, koks maršrutas yra siūlomas atvykstantiems poilsiautojams, kur verta užsukti, ką paragauti, kur galima apsistoti ar kokias pramogas išbandyti.

Ignalina ne tik švarus, sutvarkytas, gražus kraštas, bet ir puiki vieta gyventi, kurti šeimas, dirbti darbus - mano gatvėje užkalbinti vietiniai gyventojai. Jie vardija savo mėgstamas vietas ir pataria, ką turėtų pamatyti smalsus atvykstantis turistas.

Pirmiausiai siūloma pasigrožėti vietine gamta, ežerais, užkopti į Ladakalnį, aplankyti Ginučių vandens malūną, medinę XVII a. bažnytėlę Palūšėje, senovinės bitininkystės muziejų. Smaguriams rekomenduojama pabandyti patiems išsikepti šakočio arba bent jau pasižiūrėti, kaip jį kepa patyrusios šakočių kepėjos. Aukštaičiai itin gerai moka virti ir žuvienę, turi receptų tradiciniams troškiniams.

Mėgstantiems kraštą tyrinėti susipažįstant su jo tradicijomis, siūlomos net kelios edukacinės programos, viena naujesnių ir itin populiarėjančių - apsilankymas Paukščių kaime, kuriame gausu įvairiausių paukščių bei siūloma paragauti jų dedamų kiaušinių patiekalų, išgirsti įdomių pasakojimų apie paukščius.

Siūlome pasižiūrėti vaizdo reportažą ir nuspręsti, kurį savaitgalį skirsite kelionei į Ignaliną.

Vyriausybė yra patvirtinusi Nacionalinės pažangos programą (NPP), kuri nubrėžia valstybės vystymosi žingsnius 2014–2020 metams. Vienas iš NPP programos tikslų – užtikrinti tolygią, tvarią ir į skirtumų mažinimą orientuotą regionų plėtrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (156)