Apie tokius planus pranešta po antradienį surengto valdančiųjų partijų Politinės tarybos posėdžio.

„Daugiausiai diskusijų buvo dėl PVM – mažinti atskiroms grupės ar apskritai. Tačiau buvo priimtas principas stengtis, kad mažėtų socialinė atskirtis ir pasiūlymas didinti NPD iki 310 eurų. Prie PVM klausimo grįšime rugsėjo mėnesį“, – žurnalistams sakė „Tvarkos ir teisingumo“ partijos pirmininkas Rolandas Paksas.

Šiuo metu NPD siekia 200 eurų ir pastarąjį sykį didintas sausio 1 dieną, nuo 166 eurų.

Premjeras Algirdas Butkevičius teigė, kad 310 eurų NPD bus taikomas tiems, kurių atlyginimas siekia iki 1024 eurų. Be to, už kiekvieną vaiką NPD bus didinama nuo 120 eurų iki 200 eurų, neatsižvelgiant į šeimos narių gaunamas pajamas.

„Jeigu dabar susitartume, ta PVM lengvata įsigaliotų tik praktiškai gruodžio mėnesį, t.y. su ateinančių metų biudžetu. Mokestiniai pakeitimai įsigalioja nuo priėmimo dienos tik po 6 mėnesių. Kita priežastis – skiriasi pozicijos dėl pateiktų pokyčių prekių grupėms, kurioms reikėtų taikyti sumažintą PVM“, – sakė jis.

Jis priminė, kad socialdemokratai siūlo, kad PVM lengvata būtų šviežiai ir atšaldytai mėsai, Darbo partija – svarbiausių prekių krepšeliui, o „Tvarka ir teisingumas“ – sumažinti nuo 21 proc. iki 18 proc.

„Dabar žmogus, gaudamas didesnes pajamas, galės pats nuspręsti, ar jis perka daugiau maisto produktų, ar jis daugiau išleidžia laisvalaikiui, poilsiui, turizmui ar kam kitam“, – sakė premjeras

Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis teigė, kad rastas kompromisas.

„Sutarta dėl NPD didinimo ir plano parengimo, kada bus suvienodintas NPD su minimaliu atlyginimu, o skirtingi PVM siūlymai atidėti šiek tiek vėlesniam laikui“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (197)