Trečiadienį bendraudama su žurnalistais šalies vadovė sakė pritarianti šiai iniciatyvai, kuri esą gali padėti mažinti skurdą.

„Tai yra geresnis sprendimas, nes pirmiausia pirmiausia dabartiniu laikotarpiu vis tiktai manyčiau, kad tas kuklias lėšas, kurias turime, turėtume koncentruoti ir nukeipti į skurdo mažinimą ir į tuos, kurie uždirba mažiausiai. O NPD arba MMA atlyginimo didinimas kaip tik yra tos priemonės, kurios mažina skurdą ir daugiausia naudos atneša tiems, kas mažiausiai uždirba“, – kalbėjo prezidentė.

Vis dėlto, jos teigimu, vargiai šį sprendimą pavyks įgyvendinti dar šiemet: „Čia priklauso nuo finansinių resursų. Netgi ir šitas sprendimas dėl NPD kainuoja 130 mln. Eur. Todėl, matyt, tai nėra taip lengva padaryti šiemet“.

Ji palankiai vertina ir tai, kad valdantieji nesusitarė dėl pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatų. Kiek anksčiau ji viešai yra minėjusi, kad PVM lengvatos daugiau naudos duoda verslui, o ne gyventojams.

DELFI primena, kad apie planus dėl NPD ir PVM pranešta po antradienį surengto valdančiųjų partijų Politinės tarybos posėdžio.

„Daugiausiai diskusijų buvo dėl PVM – mažinti atskiroms grupės ar apskritai. Tačiau buvo priimtas principas stengtis, kad mažėtų socialinė atskirtis ir pasiūlymas didinti NPD iki 310 eurų. Prie PVM klausimo grįšime rugsėjo mėnesį“, – žurnalistams sakė „Tvarkos ir teisingumo“ partijos pirmininkas Rolandas Paksas.

Šiuo metu NPD siekia 200 eurų ir pastarąjį sykį didintas sausio 1 dieną, nuo 166 eurų.

Premjeras Algirdas Butkevičius teigė, kad 310 eurų NPD bus taikomas tiems, kurių atlyginimas siekia iki 1024 eurų. Be to, už kiekvieną vaiką NPD bus didinama nuo 120 eurų iki 200 eurų, neatsižvelgiant į šeimos narių gaunamas pajamas.

Premjeras minėjo, kad kol kas tarp valdančiųjų nėra sutarimo, kokioms prekių grupėms reikėtų taikyti siūlomas PVM lengvatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)