„Kaligula pjesės pradžioje dingsta ir tris paras nuogas bėga per audrą. Kadangi ir Klaipėdoje buvo panašios oro sąlygos, taip pasielgėme ir mes“, - savo šokiruojantį poelgį komentavo V.Bareikis.

Jis su teatro judėjimu „No Theatre“ uostamiestyje surengė trijų savaičių kūrybinę stovyklą, kurią vainikuos penktadienį įvyksianti spektaklio pagal Alberto Camiu pjesę „Kaligula“ premjera.
Ji taps dovana uostamiesčiui jo gimtadienio proga, nes rugpjūčio 1-ąją Klaipėdai sukanka 762 metai.

„Gali būti, kad sulauksime įvairių atsiliepimų, jog per miesto gimtadienio šventę pasirinkome tokį spektaklį. Tačiau šie jauni teatralai ir žavi tuo, kad yra neprognozuojami, kad savo kūryba bando šokiruoti, o ne liūliuoti. Klaipėda nuo seno garsėja kaip eksperimentų ir tolerancijos miestas, todėl manau, kad toks spektaklis miestelėnus tik praturtins“, - tvirtino Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis.

Pats V. Bareikis neslėpė, jog spektaklis „Kaligula“ tikrai bus kitoks nei iki šiol pastatyti. „A.Camiu yra teigęs, jog teatras – tai lentos ir aktorių mėsa. Tai ir bandysime parodyti savo spektaklyje. Iš medžiagos stengiausi išmesti visas šiukšles, nereikalingas detales, todėl spektaklyje nebus nei kostiumų, nei apšvietimo, nei scenografijos. Tačiau nuogi tikrai nebūsime“, - pabrėžė V.Bareikis.
Nepaisant to, spektaklis bus skirtas tik suaugusiesiems, į jį dar bus įleidžiami ir jaunuoliai nuo 16 metų.

„Nors vulgarių scenų, kaip matytuose filmuose, tikrai nebus, tačiau spektaklyje nagrinėjamos tokios temos, kaip žmonių žudymas, meilė tarp brolio ir sesers kaip tarp vyro ir moters, todėl jis tikrai neskirtas vaikams“, - dėstė V. Bareikis.

Jo vadovaujama gausi „No Theatre“ komanda gilinasi į vienos skandalingiausių pasaulio asmenybių – Romos imperatoriaus Kaligulos – gyvenimą, nes esą tik tokiomis priemonėmis galima priversti visuomenę atsibusti.

„Nesubalvonėti ir priverčia tik tokie, kaip Kaligulos. Jie iškelia diktatūros, represijos klausimus, o tada jau pradedame mąstyti“, - savo sprendimą rinktis tokią pjesę aiškino V. Bareikis.

Spektaklis penktadienį 19 val. bus rodomas Klaipėdos jaunimo teatre.

Vėliau kūrybinė komanda persikels į Vilnių, kur toliau ruošis spektaklio premjerai rudenį sostinės publikai.

Pagrindinį Romos imperatoriaus Kaligulos vaidmenį spektaklyje kuria aktorius Ainis Storpirštis, dalyvauja iš ryškiausių jaunųjų aktorių suburta komanda: Vilma Raubaitė, Valentinas Novopolskis, Rokas Petrauskas, Petras Kuneika, Kęstutis Cicėnas, Vainius Sodeika, Dovydas Stončius.

V. Bareikis su „Kaligulos“ trupe originaliai reklamuoja būsimą premjerą po miestą vaikščiojo su transparantais lyg piketuotojai:
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt