Susumavus konkurse dalyvavusių mokyklų komandų pasiektus rezultatus, pirmąją vietą ir sportiškiausios mokyklos titulą pelnė Gedminų progimnazijos komanda, kurios kūno kultūros mokytojas yra Mindaugas Krakys.

Jiems įteikta proginė „Gintarinės jūrmylės“ taurė, kvietimai į kino teatrą ir nuotykių parką.

Antrąją vietą užėmė Klaipėdos siuvimo ir paslaugų verslo mokykla (kūno kultūros mokytojas Linas Bružas), trečiąją - „Verdenės“ progimnazija (kūno kultūros mokytoja Eglė Krikštaponytė). Šių mokyklų komandos apdovanotos kvietimais į nuotykių parką.

Sportiškiausios mokyklos konkursas „Gintarinės jūrmylės“ varžybų metu paskelbtas pirmą kartą. „Norėjome paskatinti moksleivius ne tik aktyviau dalyvauti tradiciniame sporto renginyje, bet ir propaguoti aktyvų gyvenimo būdą ir bėgimą - kaip pačią demokratiškiausią sporto šaką“, - sakė Klaipėdos apskrities lengvosios atletikos federacijos prezidentas Virginijus Jurgelevičius.

Taip pat norėta mokinius, fizinės kultūros mokytojus įkvėpti daugiau dėmesio skirti mokinių fizinei formai bei sportiniams rezultatams.

Pasak Gedminų progimnazijos kūno kultūros mokytojo bei Lietuvos rinktinės vidutinių ir ilgų nuotolių vyriausiojo trenerio M. Krakio, norint įskiepyti mokiniams norą aktyviai sportuoti, vien kūno kultūros mokytojų pastangų nepakanka. Labai svarbi aplinka, kurioje vaikai auga, tėvų paskatinimas, jų asmeninis pavyzdys. Ir, žinoma, sportiniai renginiai, galimybė juose dalyvauti.

„Daugumi Gedminų progimnazijos vaikų „Gintarinė jūrmylė“ buvo pirmosios tikros bėgimo varžybos, kuriose jie dalyvavo. Tad įspūdis jiems buvo didžiulis. Juolab kad šiemet šis renginys buvo ypač aukšto lygio, jame varžėsi pačios ryškiausios Lietuvos bėgimo žvaigždės. Vaikus įkvėpė šventinė renginio atmosfera, varžybų dvasia. Labai tikiuosi, kad šis įspūdis ir laimėtas sportiškiausios mokyklos titulas neišblės ir paskatins juos aktyviai sportuoti toliau“, – vylėsi M. Krakys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją