„Surengėme ne vieną neformalų susitikimą su Klaipėdos senjorus vienijančių asociacijų, įvairių kitų įstaigų, nevyriausybinių organizacijų atstovais, – sakė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas. – Išklausius jų pageidavimus bei idėjas, o taip pat įvertinus miesto galimybes, parengtas bei patvirtintas Senjorų metų minėjimui mieste skirtas specialusis planas. Įvairiems senjorų renginiams ir kitiems poreikiams numatyta skirti 330 tūkstančių eurų. Anot mero, miesto valdžia siekia, kad Senjorų metų paskelbimas nebūtų tik deklaratyvaus pobūdžio iniciatyva. Metai tik prasidėjo, tikiu, kad uostamiesčio senjorams išskirtinį dėmesį šiemet skirs ir miesto verslininkai bei įvairios organizacijos.“

Be kultūrinių renginių, šiemet miesto senjorai bus kviečiami į nemokamas temines ekskursijas, įvairius sporto renginius, sveikos gyvensenos užsiėmimus. Senjorų metų proga Klaipėdoje ketinama įrengti ir daugiau naujų suoliukų.

Uostamiestyje taip pat numatyta atlikti ir specialų sociologinį tyrimą bei miesto biudžetinių socialinių paslaugų įstaigų auditą. Norima išsiaiškinti, kaip senjorai jaučiasi gyvendami Klaipėdoje ir ar jiems yra suteikiamos tinkamos socialinės paslaugos. Remiantis tyrimų išvadomis bus atsižvelgta į garbaus amžiaus klaipėdiečių poreikius.

Iki šiol miesto senjorai neturėjo savo bendruomenės namų. Jų poreikiams šiemet bus pritaikytos buvusios Andrejaus Rubliovo mokyklos patalpos. „Danės“ globos namų patalpose pradės veikti dienos centras senyvo amžiaus žmonėms. Lėšų taip pat ketinama skirti Klaipėdos Marijos taikos Karalienės parapijos CARITAS senelių namų remonto darbams atlikti.

Apie koncertą „Senjorų metus pasitinkant“

Šeštadienį 14 val. linksmai praleisti popietę Žvejų rūmuose kviečia Klaipėdos pagyvenusių žmonių asociacijos choras „Sidabro gija“ (vadovė Nijolė Ivanauskienė). Dviejų valandų trukmės koncerte „Senjorų metus pasitinkant“ taip pat dalyvaus šokių kolektyvas „Klaipėdos zunda“, vokalinis-instrumentinis ansamblis „Savi“, klubo „Šeimyna“ kapela ir Vėžaičių kultūros centro vokalinis ansamblis „Vaivorykštė“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją