Klaipėdos „Akropolyje“ surengtoje parodoje pristatyta pe 20 dekoratyvinių vištų ir per 30 balandžių veislių.

Balandžiai, kuriais buvo galima pasigrožėti parodoje, kainuoja nuo 5 iki 1000 eurų už vieną paukštį. Vištų kainos – nuo 10 iki 200 eurų už vieną paukštį.

„Patys brangiausi paukščiai į parodas nevežiojami, nes jie ypač saugomi Tačiau ir to, kas atvežta, manau, visiškai užtenka, kad žmonės suprastų, jog ir vištų, ir balandžių tikrai gali būti išskirtinių“, – teigė Lietuvos dekoratyvinių ir veislinių paukščių augintojų asociacijos vadovas Artūras Kundrotas.

Jis pats augina apie 100 dekoratyvinių vištų ir, anot jo, tai yra mažai, nes anksčiau jo sodyboje gyveno apie 500 vištų.

Dekoratyvinių vištų auginimas yra ir pomėgis, ir grožis, ir nauda. Juk jos deda kiaušinius, kurie valgomi. Višta per metus padeda nuo 100 iki 300 kiaušinių. Kuo gražesnė višta, tuo mažiau kiaušinių ji padeda. Grožis reikaluja aukų“, – juokavo A. Kundrotas.

Visos parodoje eksponuotos vištų veislės – užsienietiškos. „Lietuviškos dekoratyvinės vištų veislės kol kas neturime, bet tikimės, kad greitai turėsime. Šiuo metu yra atkuriama lietuviška vištinė žąsis, kuri yra dekoratyvinė rūšis“, – teigė pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)