Uostamiesčio ekipa Eurolygos rungtynes Pirėjo „Olymiakos“ komandai penktadienio vakarą namuose pralaimėjo tik po pratęsimo rezultatu 81:85.

„Tai bene labiausiai tituluota komanda, su kuria mums yra tekę žaisti. Tačiau nepaisant to, esu nusivylęs rungtynių baigtimi, nes pralaimėjome. Tačiau anksčiau galvodavome, kaip pralaimėti kuo mažesniu skirtumu, o dabar jau mąstome apie pergales“, - pasidžiaugė K. Maksvytis.

Jis tikino, rungtynes „Neptūnas“ pralaimėjo ne per pratęsimą, nors jame žaidėjams ėmė stigti jėgų.

„Per visas varžybas padarėme smulkių klaidų, kurios ir nulėmė rungtynių baigtį. Nepavyko sustabdyti svečių komandos lyderio Vasssilio Spanoulio, jis įmetė 34 taškus. Jei būtume leidę įmesti tik 20, būtų galima tikėtis kitokios rungtynių baigties. Tačiau ir svečiams šypsojosi sėkmė, nes jie pataikė kelis tokius sudėtingus metimus, kurie ir truktelėjo juos į priekį“, - kalbėjo K. Maksvytis.

„Neptūno“ vidurio puolėjas Simas Galdikas po varžybų neslėpė nusivylimo.

„Liūdna, labai liūdna. Atrodo, kad pritrūko tik vieno taiklaus metimo, ar geros gynybos per vieną jų ataką. Gaila, kad nelaimėjome, nes praradome istorinį šansą. Jie savo aikštelėje mums tikrai neleis laimėti. Patys atidavėme pergalę, nieko negalime kaltinti“, – konstatavo S. Galdikas.

Dar prieš Eurolygos startą „Neptūno“ vyriausiasis treneris K. Maksvytis komandai buvo iškėlęs tikslą namuose laimėti visas rungtynes.

„Pralaimėjome. Planas A žlugo, reikės ieškoti plano B“, – strategas leido suprasti, kad klaipėdiečiai neatsisako ambicijų patekti į Eurolygos TOP-16 etapą.

Pirėjo „Olympiakos“ vyriausiasis treneris Milanas Tomičius, paklaustas, ar tikėjosi tokio „Neptūno“ pasipriešinimo, tikino, jog klaipėdiečiai savo kovingumu jo nenustebino.

„Neptūnas“ yra gera komanda, todėl tikrai tikėjomės sunkių rungtynių. Svarbiausia, kad jos buvo gražios žiūrovams. Ir labai džiaugiuosi savo žaidėjais, kurie parodė, kad yra tikra komanda. Jie parodė nugalėtojų charakterį“, – savo auklėtinius gyrė M. Tomičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)