Senamiestyje ir daugelyje aplinkinių gatvių statyti automobilius bus draudžiama, o nusižengimų Kelių eismo taisyklėms neketinama toleruoti.

Senamiestis bus uždarytas

Jūros šventė yra skirta žmonėms, o ne automobiliams, todėl ir uždarytas senamiestis, kad jame patogiai galėtų vaikščioti pėstieji, jiems nereikėtų laviruoti tarp mašinų“, - tvirtino Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas.

Į senamiestį nuo penktadienio popietės iki pirmadienio paryčių automobiliais galės įvažiuoti tik gyventojai ir aptarnaujantis transportas. Visi kiti vairuotojai atsitrenks į „Stop“ ženklą.

„Aišku, galima bandyti laimę rasti vietą pastatyti automobilį kokioje gatvelėje, esančioje miesto centre, arčiau senamiesčio ar daugiabučio namo kieme. Tačiau patarčiau nerizikuoti. Tie kiemai ir gatvelės bus užstatytos klaipėdiečių ir pas juos pasisvečiuoti atvažiavusių giminaičių automobiliais. Todėl kitiems tiesiog nebus vietos. Galima ir valandą ieškoti, bet nerasti, tad vairuotojai tik susinervins, ir nebus jokios naudos“, - apie kasmet pasikartojančias situacijas pasakojo A.Šulcas.
  
Jis skaičiavo, kad automobiliai, kuriais į uostamiestį atvyks Jūros šventės žiūrovai, Klaipėdoje tikrai tilps, tačiau juos rekomenduojama palikti kuo toliau nuo miesto centro.

Prieglobstis – prekybos centrai

„Savaitgalį mieste atsilaisvina apie 40-50 tūkst. automobilių stovėjimo vietų, nes žmonės iš priemiesčių neatvažiuoja į darbą. Šias vietas ir galės užimti ratuoti miesto svečiai“, - skaičiavo vicemeras.

Tačiau jis pabrėžė, kad tos vietos statyti automobilius tikrai nėra Jūros šventės, kuri apima ne tik senamiestį, bet ir didelę dalį miesto centro, teritorijoje.

A.Šulcas patarė vairuotojams savo automobilius palikti prekybos centrų stovėjimo aikštelėse, prie Klaipėdos arenos esančioje aikštelėje, kurioje telpa keli tūkstančiai mašinų.

„Niekas tikrai neišvarys iš tų aikštelių, nes visi supranta, kad Jūros šventė, kad daug žmonių ir automobilių, kuriuos reikia kažkur palikti. Netoleruotina bus tik tai, jei mašina visais keturiais ratais bus pastatyta ant žolyno ar ja kam nors užstatytas išėjimas iš laiptinės. Tarnybos dirbs, baus, bet protingai, prie smulkmenų nesikabinės“, - nuteikė pašnekovas.
  
Kursuos daugiau autobusų

Automobilius palikę prekybos centrų ar Klaipėdos arenos stovėjimo aikštelėse poilsiautojai į Jūros šventę galės ateiti pėsčiomis arba atvažiuoti viešuoju transportu. Žadama, jog miesto autobusai ir maršrutiniai taksi kursuos labai dažnai, kad Jūros šventės dalyviams būtų kuo patogiau.

Miesto autobusai ir maršrutiniai taksi iš pietinės Klaipėdos dalies keleivius atveš iki Senojo turgaus, o iš šiaurinės miesto dalies – iki Atgimimo aikštės. Taip Klaipėda tarsi bus perskirta pusiau, nes senamiestyje eismas nuo penktadienio popietės iki pirmadienio paryčių bus uždarytas.

Tačiau bus organizuojami ir keturi maršrutai, kuriais bus galima pervažiuoti visą miestą – iš pietinės uostamiesčio dalies pasiekti jūrą, autobusų stotį, ligoninių miestelį. Tie maršrutai – 4A, 6E, 8E, 9.

Viešojo transporto organizatoriai žadėjo, jog bus organizuojama ir daugiau naktinių autobusų maršrutų, kad šventės dalyviai galėtų patogiai pasiekti nakvynės vietas.

Spūstys – išvažiuojant

Pastebima, kad žmonės jau pradėjo važiuoti į Klaipėdą švęsti Jūros šventės, nes ketvirtadienį prasideda pirmieji jos renginiai.

Šventės atidarymas ir pirmieji grandioziniai koncertai vyks penktadienį, tuomet ir tikimasi sulaukti daugiausia atvykstančiųjų.

„Tačiau nesitikime, kad įvažiuojant į Klaipėdą teks stovėti kilometrinėse eilėse, dusti spūstyse, nes nebūna tokio pikinio važiavimo, žmonės atvažinėja visą dieną, vakarą, kai kurie – šeštadienį. Kur kas sudėtingiau bus išvažiuoti iš Klaipėdos. Jau galima nusiteikti, kad sekmadienio popietę automagistralėje iš Klaipėdos Kauno link bus labai daug mašinų“, - akcentavo A.Šulcas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)