Visi viešbučiai jau užimti, vietų juose atsirastų tik tada, jei kurie nors klientai neatvyktų. Laimę dar galima bandyti privačiame sektoriuje, tačiau nuoma Jūros šventės dienomis bus dvigubai brangesnė nei įprastai.

Domisi rusai ir latviai

„Tiems, kurie nakvyne nepasirūpins iš anksto, Jūros šventėje teks linksmintis visą naktį, o iš ryto eiti į paplūdimį miegoti ant rankšluosčio, - juokavo Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė.

Ji pabrėžė, kad jau prieš savaitę daugelyje viešbučių visi kambariai liepos 25-27 dienoms buvo užsakyti. Po kelias vietas dar turėjo tolėliau nuo miesto centro esančios apgyvendinimo įstaigos.

„Liepos pabaiga ir taip yra pats turizmo sezono pikas, o ypač dabar, kai oras toks geras. Todėl žmonės ir taip važiuoja į pajūrį, o Jūros šventė yra tarsi to turizmo sezono sudedamoji dalis. Nors, žinoma, dalis žmonių atvyksta būtent į Jūros šventę. Daugiausia – lietuviai. Tačiau jaučiame susidomėjimą ir iš Rusijos, Latvijos“, - kalbėjo pašnekovė.

Siūlo apsistoti Kretingoje

Kambarį viešbutyje parai uostamiestyje galima išsinuomoti ir už 100, ir už 600 litų. „Klaipėda iš pajūrio kurortų išsiskiria tuo, kad nesinaudoja žmonių atplūdžiu ir viešbučiuose kainos nėra dirbtinai sukeliamos, Galbūt kuriame nors už kambarį ir teks sumokėti 10 ar 20 litų brangiau, tačiau visą vasaros sezoną kainos yra stabilios ir per Jūros šventę drastiškai neišauga“, - tvirtino R.Savickienė.
Ji pakartojo, kad viešbučiuose laisvų vietų jau nebėra.

„Tikrai nereikia tikėtis, kad penktadienį užsukę į bet kurį viešbutį, galėsite išsinuomoti kambarį. Na, nebent laimės reikalas, jei kas nors neatvyks, atšauks rezervaciją. Todėl visiems patariame, kad nakvyne uostamiestyje šį savaitgalį pasirūpintų iš anksto“, - paragino Klaipėdos turizmo ir kultūros informacjos centro direktorė. 

Vis dėlto, ji ramino, kad turizmo specialistai padės ieškoti, kur Klaipėdos svečiams apsistoti. „Aplink uostamiestį yra stovyklaviečių, kur galima permiegoti atsivežtose palapinėse. Palanga, Neringa taip pat, kiek žinome, yra perpildytos, bet gal ten dar galima rasti vietų. Be to, ieškoti nakvynės galima bandyti ir Kretingoje ar Gargžduose“, - variantus vardijo R.Savickienė. 

Ji paminėjo ir privatų sektorių – paromis nuomojamus butus. Tačiau turizmo specialistai bendradarbiaja tik su tais savininkais, kurie būstus nuomoja legaliai, todėl itin daug variantų pasiūlyti negali.

Kainą padvigubino

DELFI žurnalistai atliko nedidelį eksperimentą ir pabandė rasti vietą nakvynei per Jūros šventę. Nors tai nebuvo sudėtinga, tačiau tektų plačiai atverti piniginę.

Interenete radus skelbimą, jog Klaipėdos centre paromis nuomojamas jaukus butas nuo 100 iki 240 litų, ir paskambinus nurodytu telefonu pasigirdo džiaugsmingas atsakymas: „Jums pasisekė. Šis butas laisvas, nes neseniai žmonės atšaukė rezervaciją. Iš Airijos į Jūros šventę norėjo parvykti didelė kompanija, ji išsinuomojo net du butus, tačiau kažkas susirgo, todėl jie parvažiuoti nebegali, tad turiu du laisvus butus“.

Tačiau pasiteiravus, ar butą miesto centre per Jūros šventę dviem asmenims tikrai galima išsinuomoti už 100 ar 200 litų per parą, pašnekovas nė nesileido į kalbas apie tokias kainas. „Taigi, Jūros šventė. Kainą mažiausiai padvigubinsiu ir butus vis tiek išnuomosiu. Tad jei esate du žmonės, nuoma parai kainuos 400 litų“, - iškart kainą pakoregavo nuomotojas.

Jis pasiūlė ir ekonomiškesnį variantą – šiek tiek tolėliau nuo miests centro esantį vieno kambario butą be remonto. Už jo nuomą per parą reikėtų sumokėti 200 litų. 

„Ilgai negalvokite, nes po valandos tų butų jau galiu ir nebeturėti, nes paklausa – labai didelė“, - įspėjo verslininkas.

Jūros šventė Klaipėdoje vyks šį savaitgalį – liepos 25-27 dienomis. 

Teigiama, kad joje kasmet per tris dienas apsilanko nuo 500 iki 1 mln. žmonių. Klaipėdos viešbučiuose yra vos 3 tūkst. vietų.

„Tačiau dar niekas niekada nėra tiksliai suskaičiavęs, kiek žmonių būna Jūros šventėje. Visi matome, kad daug ir tuo džiaugiamės, tačiau oficialios statistkos nėra“, - pabrėžė R.Savickienė.

Prašome Jūsų - pasidalinkite, kiek Jums kainuoja atostogos Lietuvos pajūryje? Ar poilsiaujate gimtinėje, o gal už tą pačią kainą ieškote poilsio svetur? Papasakokite, kiek tenka išleisti Jūsų šeimai ilsintis Lietuvoje ar užsienye. Jūsų minčių laukiame el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Atostogos".

Savo mintimis taip pat galite pasidalinti žemiau:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)